Politikere vil have rampe til Havnetrappen: Borgere siger nej tak

Sådan kan en 1,1 millioner kroner dyr rampe fra toppen af parkeringshuset i Hulgade til midt på Havnetrappen komme til at se ud. Illustration: Landplus

Politikere vil have rampe til Havnetrappen: Borgere siger nej tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En rampe til 1,1 millioner kroner fra parkeringshuset i Hulgade til midt på Havnetrappen deler borgere og politikere i byfornyelsesgruppe. Fire borgere siger nej tak, tre politikere siger ja.

Svendborg: En rampe til en trappe har delt borgere og politikere i byfornyelsesgruppen Områdeforum.

Det er en længe diskuteret og projekteret rampe fra øverste etage i parkeringshuset i Hulgade til Havnetrappen og en forhøjet pris på 1,1 millioner kroner, som har delt gruppen i en nej- og ja-side. Borgerne betakker sig, mens politikerne bakker op.

Johnni Balslev er en af to borgerrepræsentanter i Områdeforum, som arbejder med fornyelse af byrummene i Svendborg by. En af grundene til, at han siger nej, er, at prisen er steget fra 700.000 kroner til 1,1 millioner kroner, og det betyder, at der skal tages penge fra en senere renovering af Klosterplads og Frederiksgade, som har et budget på 6,2 millioner kroner.

- Man burde anvende pengene, så mange flere kunne mærke det, og renoveringen af Klosterplads og Frederiksgade er hovedopgaven for Områdeforum. Nu plukker man penge ud af et projekt, som mange flere ville få glæde af, siger han.

Områdeforum
Områdeforum er råd for Liv i min by-projektet, som skal forny midtbyen af Svendborg, særligt området mellem gågaderne og havnen. Det er byrådet, som har beslutningskompetencen i projektet.Projektet har 22,5 millioner kroner og løber fra 2016 til 2020. Tidligere er Munkestræde blevet renoveret med en ny trappe, og Frederiksgade og Klosterplads står for tur i 2019 og 2020.

Områdeforum består af fire politikere, Flemming Madsen (S), Niels Chr. Nielsen (S), Palle Fischer (K) og Jens Munk (løsgænger), to borgerrepræsentanter, Johnni Balslev og Nicolai Amstrup, to interessenter, Nils Valdersdorf (Svendborg Museum) og Lars Skovmand Aagaard (Hansted) og en grundejer, Dorte Hoff Erichsen. Derudover er to fra administrationen med.

I dagsordenen til torsdagens møde i Teknik- og Erhvervsudvalget fremgår det, at borgere, grundejer og den ene interessent er imod at godkende det ændrede trappeprojekt mellem parkeringshuset og Havnetrappen, mens tre af politikerne er for. Også Arkitekturrådet har nikket til ændringerne. Flemming Madsen (S) er inhabil, da det er hans søns firma, Stougaard Anlæg og Pleje, som har vundet licitationen på trappeprojektet.

- Forudsætningerne er væk

Johnni Balslev siger, at han aldrig har støttet den nye rampe, som skal forbinde parkeringshus og trappe langs Ribers Gårds facade, men han havde forståelse for, at byrådet ville have flere bilister til at bruge parkeringshuset i Hulgade frem for at benytte Torvet som parkeringsplads. Samtidig var den oprindelige plan med kampesten under trappen æstetisk pæn.

Nu har byrådet vedtaget at lukke Torvet permanent for biler, og kampesten er ændret til gabion, som skal beklædes med grønt, og så er forudsætningerne helt væk, mener Johnni Balslev.

- Jeg kan med min bedste vilje overhovedet ikke se nogen grund til at lave den rampe. Og hvis politikerne holder fast, er det en stædighed, som jeg ikke kan forstå. Det nye byråd burde i mine øjne kunne se, at det er konsekvensen af nedlæggelsen af parkering på Torvet og spare de 1,1 millioner kroner.

Byrådsmedlem: Vi ønsker at afslutte det

Byrådsmedlem Niels Chr. Nielsen (S) er både politisk repræsentant i Områdeforum og medlem i Teknik- og Erhvervsudvalget, der torsdag formelt skal vende tommelfingeren op eller ned til trappeprojektet trods budgetoverskridelsen.

- Vi siger ja for at få afsluttet det, vi har igangsat (i sidste byrådsperiode, red.), og nogle gange bliver prisen lidt dyrere, men vi vurderer, at det bliver godt at sætte prikken over i'et. Og man skal huske, at vi allerede har brugt 150.000 kroner på projekteringen.

Han forventer, at der er politisk opbakning i Teknik- og Erhvervsudvalget til den dyrere rampe på torsdagens møde.

- Det vil overraske mig, hvis det ikke sker, siger han.

Politikere vil have rampe til Havnetrappen: Borgere siger nej tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce