Uacceptabelt, at DSB så ofte vender toget i Stenstrup, når forsinkelser skal indhentes, mener to transportordførere.

På ingen måde i orden.

Det er den overordnede melding fra to politiske ordførere i kølvandet på, at DSB har oplyst transportminister Hans Christian Schmidt om, hvor ofte statsbanerne sætter folk af i Stenstrup og kører tilbage mod Odense for at indhente forsinkelser.

Hvilket skete 105 gange i 2015 - svarende til to gange om ugen.

Det er Enhedslistens vikar, Jesper Kiel fra Svendborg, der har stillet ministeren spørgsmål om det, der med god vilje godt kan kaldes for Stenstrupmanøvren.

Og svaret overrasker på Christiansborg, hvor transportordførerne Kristian Pihl Lohrentzen (V) og Henning Hyllested (EL) kalder DSB's adfærd for henholdsvis "utilfredsstillende" og "helt uacceptabel".

De forklarer begge, at de var af den overbevisning, at DSB kun i helt særlig tilfælde tyr til manøvren.

- Det er helt uacceptabelt at sætte folk af før endestationen, blot fordi man skal rette op på køreplanen, siger Henning Hyllested, mens Kristian Pihl Lohrentzen oplyser, at sagen har "stor politisk fokus".

Som tidligere beskrevet har transportminister Hans Christian Schmidt krævet af DSB og Banedanmark, at de sammen redegør for, hvad der skaber problemerne, samt kommer med løsningsforslag.

Svaret skal han have i morgen, fredag den 5. februar, og hos DSB vil kommunikationschef Tony Bispeskov ikke forholde sig til, hvorvidt Stenstrupmanøvren er uacceptabel.

Men han oplyser, at DSB tyr til den af hensyn til kunderne.

- Det er generende for dem, det går ud over, men hvis vi ikke gør det, generer vi mange flere mennesker, siger kommunikationschefen.

Læs mere i Fyns Amts Avis torsdag.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
21
Smidt af toget fem gange: Pendler får ikke en krone for det

Smidt af toget fem gange: Pendler får ikke en krone for det

Togbusser indsat: Jordskred aflyser tog mellem Ringe og Svendborg

Minister skruer bissen på over for Svendborgbanen

Minister skruer bissen på over for Svendborgbanen