Et tilbud fra private investorer om at betale for flytning af omdiskuteret springvand i Svendborg har vakt politisk interesse

Bronzestøber Jørn Svendsen har pludselig fået ganske meget politisk opmærksomhed efter han har fremsat et tilbud om, at han og nogle private investorer gerne vil betale for flytningen af havfruespringvandet. Bronzestøberen mener, at det nedsænkede springvand i samme forbindelse skal placeres i en opmuret kumme.

En rundringning til en række partier viser, at der er bred enighed om, at tilbuddet skal tages alvorligt.

Borgmester Lars Erik Hornemann (V) mener, at sagen bør undersøges.

- Det lyder interessant, og jeg vil slet ikke afvise, at vi skal lave det om. Vi var enige om, at det var en god idé at sænke springvandet ned i Torvet, men nu hvor vi har kunnet se det i virkeligheden, må vi nok også erkende, at det er blevet meget diskret og lidt gemt væk, og det er jo egentlig lidt ærgerligt, siger han.

Socialdemokraternes gruppeformand Bo Hansen er enig i, at tilbuddet skal undersøges.

- Det er ikke pengene, der skal bestemme, men er det et godt tilbud og en god løsning, skal vi tage imod det. Det kunne jo også betyde, at vi skal nedlægge nogle parkeringspladser på Torvet. Det er Socialdemokraterne positive over for, siger Bo Hansen.

Liberal Alliances Jørgen Lundsgaard er klar til at bide på omgående.

- Springvandet på Torvet er en fiasko. Det ligger i skyggen, og der er et eksempel på, at en bil har parkeret nede i det. Det er en dårlig løsning, og står der nogle mennesker klar med penge til at genskabe springvandets oprindelige udseende, skal vi sige ja, fastslår Jørgen Lundsgaard.

Tilbuddet vil i løbet af de kommende uger bliver forelagt såvel Miljø-, klima- og trafikudvalget samt Erhvervs-, beskæftigelses- og kulturudvalget.

Læs mere i Fyns Amts Avis lørdag

  • Af: