Politiet slappede af i mundvigene

For sikkerhedsfolkene og Fyns Politi blev kronprinsparrets besøg en afslappende affære. Der var på intet tidspunkt optræk til dramatik eller ballade.
Foto: Carsten Bundgaard

Politiet slappede af i mundvigene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SVENDBORG: Gårsdagens evaluering af politiindsatsen omkring kronprins Frederik og kronprinsesse Marys besøg faldt tilfredsstillende ud.

- Vi skal ikke rose os selv, men alt gik fint. Der var slet ingen problemer, vores plan fungerede, siger politikommissær Steen W. Eriksen, Fyns Politi i Svendborg. Han var politiets indsatsleder under det royale besøg.

- Der var jo ikke tale om en konfrontationsopgave. Vi bruger ordet "honnøropgave" om den slags opgaver, hvor politifolkene kan slappe lidt mere af i mundvigene end sædvanligt og i stedet bruge dem til at smile med, siger Steen W. Eriksen.

Ganske rigtigt hvilede en ganske afslappet stemning omkring samtlige afspærringer, hvor det vel var de kongeliges frokoststed, Hotel Christiansminde, som krævede størst opmærksomhed. Her blev bombehunde ifølge Fyns Amts Avis indsat for at sikre, at også sidste bid kunne tygges i ro og mag.

Den manglende dramatik omkring Mary-Frederik-visitten blev måske bedst illustreret op til kronprinsesse Marys besøg på Byhaveskolen i Svendborg. Det var svært at stå der og vente på Mary, fandt børnene. Tiden faldt dem lang, men heldigvis fik de lov at låne politiassistent Mogens Dyhrs kasket og lade sig mobiltelefon-fotografere i selskab med ordensmagten.

Hvor mange politifolk var indkaldt til beskyttelse af Kronprinseparret? Det oplyses ikke, men der var mange, ligesom PET og vel en halv snes motorcykelbetjente til eskorte var repræsenteret.

Politiet slappede af i mundvigene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce