Politiet fusker med borgernes anmeldelser

vicepolitikommissær Palle Pedersen retter kritik mod vagtcentralen i Odense for at fuske med borgernes anmeldelser.
Foto: Kim Rune

Politiet fusker med borgernes anmeldelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Intern anklage mod vagtcentralen i Odense fra vicepolitikommissær.

Når borgere beder om hjælp fra vagtcentralen i Odense, er henvendelsen flere gange blevet forsynet med et forkert anmeldelsestidspunkt, så Fyns Politis responstider kan tage sig bedre ud.

Påstanden kommer fra politiets egne rækker, nemlig fra vicepolitikommissær Palle Pedersen, Svendborg, der nu retter sin hidtil kraftigste kritik af forholdene inden for Fyns Politi og vagtcentralen i Odense.

- Vupti - tiden er rettet - og responstiden er overholdt, erklærer vicepolitikommissær Palle Pedersen i sin anklage-skrivelse til Fyens Stiftstidende.

Palle Pedersen arbejder i dag ved særlovsafdelingen i Svendborg, men har en fortid som vagthavende i politiet gennem knap 25 år. Han bygger sine anklager mod vagtcentralen på oplysninger, han har fået fra kollegaer i beredskabet.

Ved i hvert fald en enkelt lejlighed skulle vagtcentralen i Odense desuden have foretaget det kreative skridt at omdøbe en overfaldsalarm til en tyverialarm, fordi responstiden ikke var overholdt.

Politidirektør Poul Løhde, Fyns Politi, ønsker ikke umiddelbart at kommentere anklagerne om fusk i vagtcentralen.

- Det er så Palle Pedersens påstande, og dem vil vi undersøge punkt for punkt og detaljeret. Men så skal vi også nok forholde os til dem, siger Poul Løhde.

Der er nok at se på, for det er ganske rystende forhold i Fyns Politi, Palle Pedersen beskriver. I forbindelse med en alvorlig aktuelle voldssag på Sydfyn undlod vagtcentralen for eksempel ifølge Palle Pedersen at sende øjeblikkelig politihjælp afsted med henvisning til manglende mandskab.

Episoden indtraf 13. maj på Kobberbækstien i Svendborg. Ved 6-tiden om morgenen var en mand blevet overfaldet og slået ned af 4-5 unge, efter at de havde forøvet hærværk på hans bil. Politiet svarede ham - ifølge vicepolitikommissær Palle Pedersen - at han bare selv kunne tage på skadestuen. Gerningsmændene var jo væk, og der var ingen ledige patruljer i Svendborg.

- Det passer ikke. Der var på dette tidspunkt flere ledige patruljer i Svendborg - oven i købet en enkelt ikke så langt fra gerningsstedet, siger Palle Pedersen.

Som gammel politimand skammer han sig.

- Der skulle selvfølgelig være sendt en patrulje til stedet omgående, men så slap politiet da for at betale overarbejde til kollegerne. Hvor er jeg flov, anfører Palle Pedersen.

Også i et andet tilfælde foretog vagtcentralen i Odense en helt urimelig afvisning, mener han. Nemlig da en mand i Lohals 23. juli blev overfaldet af to unge mænd og slået, så hans næse brækkede. Herefter tog voldsmændene opstilling 100 meter fra offerets bopæl. Men vagtcentralen i Odense sendte ingen patruljevogne afsted. Offeret kunne tage på skadestuen og så anmelde overfaldet på lokalstationen i Svendborg, lød angiveligt den politimæssige rådgivning.

Ifølge vicepolitikommissær Palle Pedersen var der faktisk to ledige patruljer til rådighed på det tidspunkt, hvor voldsofferet fra Lohals klagede sin nød til politiet. Og blev afvist.

- Det var aldrig sket i min tid som vagthavende. Der var blevet sendt en patrulje til stedet for afhøring af den forurettede anmelder og selvfølgelig omgående anholdelse af gerningsmændene. Den foretagne disposition og afvisning af den forurettede anmelder er ganske og aldeles noget svineri. Mon ikke politidirektør Poul Løhde egentlig skylder ham en uforbeholden undskyldning. Ellers vil jeg gerne give den på politiets vegne, skriver Palle Pedersen.
Fakta
- Vupti - tiden er rettet - og responstiden er overholdt, erklærer vicepolitikommissær Palle Pedersen i sin anklage-skrivelse til Fyens Stiftstidende.

Politiet fusker med borgernes anmeldelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce