Politiet efter indbrudsstribe: Vær særlig opmærksom på udenlandske biler

Fyns Politi beder borgerne om hjælp i kampen mod indbrydstyve. Arkivfoto: Michael Bager

Politiet efter indbrudsstribe: Vær særlig opmærksom på udenlandske biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indbrudstyve hærger for tiden på Fyn - også i og omkring Svendborg, hvor der henover weekenden er anmeldt 10 indbrud. Fyns Politi beder nu borgerne om hjælp til at holde øje med udenlandske biler og mistænksom opførsel.

Svendborg: Indbrud på Rønnebærvænget. Indbrud på Kongebakken. Indbrud på Tvedvej.

Indbrud, indbrud, indbrud.

At læse ud fra politiets døgnrapport har tyve i den grad været på togt rundt omkring på det meste af Fyn - herunder på Sydfyn.

Hele 10 gange er der blevet meldt om indbrud fra private hjem i og omkring Svendborg, og i nabokommunen Faaborg-Midtfyn har der været syv af slagsen.

Fyns Politi kigger nu nærmere på striben af indbrud. Det bekræfter vicepolitikommissær Per Lydiksen Laursen.

- Når der er sådan nogle klumper af indbrud, kigger vi på dem samlet. Meget tyder på, at det er et par stykker, der har været af sted på togt, siger Per Lydiksen Laursen.

Han fortæller, at politiet for tiden er særligt opmærksomme på omrejsende kriminelle, der kommer syd for grænsen og op til landet.

- Vi har talt med vores kolleger ved grænseovergangene, der fortæller os, at der er en øget trafik af køretøjer sydfra. Og der kan være noget om snakken, for der tegner sig allerede et mønster, som er, at indbruddene sker langs motorvejen. Det vil sige ved Middelfart, Odense, Nyborg, Ringe og Svendborg, siger vicepolitikommissæren.

- Så noget kunne tyde på, at de lige laver et knæk og drejer af motorvejen, begår indbrud og ryger tilbage på motorvejen.

Brug for hjælp

Det virker til, at tyvene, der henover weekenden har begået indbrud på Sydfyn, primært er gået efter smykker og kontanter. Ved de fleste tilfælde er de kommet ind i ejendommene ved at bryde et vindue op.

Udover, at der ved et af indbruddene er set en sort Peugeot 207, er der ikke mange spor for politiet at forfølge. Derfor appellerer Per Lydiksen Laursen også til, at borgerne hjælper politiet.

- Vi har brug for hjælpen, for de bedste øjne derude er borgernes, siger han.

- Så hvis man for eksempel møder biler med udenlandske nummerplader eller mistænkelige personer, må de gerne give politiet et kald. De kan også tage et billede med deres smarttelefon og sende til os, selvfølgelig med bevågenhed med deres egen sikkerhed. Så skal vi nok tage affære.

Man kan sende billedet til politiets email fyns@politi.dk, oplyser Per Lydiksen Laursen.

Herunder kan du se en oversigt over alle de indbrud, der er begået på Fyn i løbet af weekenden.

Politiet efter indbrudsstribe: Vær særlig opmærksom på udenlandske biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce