Politiet drukner i sommerhusindbrud

Kælderen på politigården er fyldt med tyvekoster efter fængslingen af en 43-årig langelandsk sommerhus-tyv. Den formodede hovedgerningsmand er stadig på fri fod. FOTO: OLE FRIIS

Politiet drukner i sommerhusindbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LANGELAND: Aldrig tidligere har langelandske sommerhusejere oplevet en så utryg sæsonstart.

Særdeles aktive indbruds-tyve har siden februar ødelagt værdier for formuer, og listen over deres udbytte er alenlang og vokser i takt med, at stadig flere sommerhusejere bliver opmærksom på de uvelkomne besøg.

Med 16 nye anmeldelser i forbindelse med Kristi himmelfartsferien har kriminalpolitiet i Svendborg nu kendskab til ikke færre end 56 sommerhusindbrud på Langeland siden februar. Det svarer til 3-4 stykker om ugen.

De nyeste anmeldelser stammer fra sommerhusområderne ved Spodsbjerg Drej og den særligt udsatte Hesselbjerg Strand.

- Typisk er det brugsvarer, der stjæles. Små ting som rødvin eller nøgler for eksempel. Vi har ikke oplevet, at et sommerhus tømmes totalt, siger kriminalinspektør Henrik Justesen, Svendborg Politi.

De nyligt anmeldte indbrud er begået i en periode fra 11. april og frem til i dag.

Så muligvis har politiet allerede fat i en af gerningsmændene - en 43-årig sydlangelænder, som denne uge blev varetægtsfængslet to uger.

Foreløbig erkender han kun deltagelse i 2-3 natlige sommerhus-indbrud, men på mandens nedlagte husmandssted fandt politiet et utal af tyvekoster.

Under grundlovsforhøret blev den omfattende liste over stjålne effekter fra hjemmet på Sydlangeland læst op:

Lædersofa, brændeovne, kasse med hovedtelefoner, Bosch-ovn, messingur, barometer, blomstret sengetæpper, tv-apparater, vinglas, bestik og bestik-bakke, fyrfadslysestager, krukker, kikkert, etui, håndværktøj, fiskestænger, frimærke- og møntsamling, forskellige spil, barbermaskiner, mikrobølgeovn samt øl, vin og spiritus.

Politiet håber at kunne betragte broderparten af de 54 langelandske sommerhusindbrud som opklaret, når den formodede hovedmand på-gribes. Han boede til leje hos den varetægtsfængslede mand og er nu tilsyneladende gået under jorden. Det er ham, der ejer den hvide kassevogn, som tilsyneladende er benyttet under indbruddene.

Politiet drukner i sommerhusindbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce