Politiansatte får ondt i maven af dårlig samvittighed

Artiklen i Dansk Politi, der udkommer i dag.

Politiansatte får ondt i maven af dårlig samvittighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiets beredskab kritiseres sønder og sammen af 40-årig menig politiassistent fra Svendborg

SVENDBORG: Politiets dækning af Sydfyn er så dårlig, at betjentene kan få ondt i maven af dårlig samvittighed, fremgår det af et interview med den 40-årige menige politiassistent fra Svendborg, Lars Poulsen, i bladet Dansk Politi.

Lars Poulsen fortæller, at man i visse situationer må overveje, om det er forsvarligt at tage sig af anholdte, når bemandingen er så katastrofal.

- Vi er i en situation, hvor vi faktisk skal gøre op med os selv, om vi vil tage anholdte. Om det kan svare sig, om det er sikkert, fordi det fjerner politiet fra området i så lang tid. Sikkerhedsmæssigt fordi det er langt at køre fra eksempelvis Tåsinge og til Odense med urolige arrestanter. Det er en ubehagelig og forkert disposition at skulle foretage, siger Lars Poulsen.

- Ledelsen kigger udelukkende på pres-tal, responstid og nedbragt frihed. Men de kan ikke måle om kollegerne har "ondt i maven" og har mistet arbejdsglæden.
Politiet er ikke blevet mere synligt efter reformen. Snarere tværtimod, mener kritisk politiassistent.
Politiet er ikke blevet mere synligt efter reformen. Snarere tværtimod, mener kritisk politiassistent.
Foto: Tim K. Jensen

Ud på et sidespor

- Når vi her på Fyn føler os reformtrætte og ikke føler, at det er godt nok, så er der et problem. For vi er generelt tilhængere af og synes der er sund fornuft i reformen. Vi føler os bare kørt ud på et sidespor og tromlet ned, siger Svendborg-betjenten og tilføjer at mange yngre kolleger taler om at finde andet arbejde. Det gjorde de ikke for et år siden.

Lars Poulsen kritiserer også både ledelsen og politiets foreningsformand for aldrig at vise sig i Svendborg.

I det hele taget virker reformen som om vejen mellem Svendborg og Odense er blevet ensrettet.

Langt til Svendborg

- Vi skal hele tiden høre på, hvor kort der er fra Svendborg til Odense, men skal trafikken den anden vej, så op-står der næsten en krise, for der åbenbart er enormt langt.

Beredskabet burde tælle 30 politifolk, men er kun på 24, og da fire af disse er langtidssygemeldte eller på barsel, er der kun 20 folk til at sikre rullende politidækning hele ugen - døgnet rundt. Fordelt i biler af to og en 37 timers arbejdsuge bliver det ikke meget.

Det er utrygt

- Jeg synes ikke, vi giver det igen, som befolkningen med rette kan kræve. Jeg tror faktisk, de ville føle sig noget utrygge, hvis de vidste, hvad de har af politi i området på skæve tidspunkter.

Den dårlige bemanding står ifølge Lars Poulsen også i kontrast til at Svendborg er en af de byer i Danmark med flest værtshuse og fem-bevillinger pr. indbygger. Der er godt gang i nattelivet og byen rummer desuden et af de største bz-miljøer uden for København.

- Der er nok at se til. Vi har været blandt de kredse som genererede flest sager pr. mand. Derfor er det også ærgerligt, når man pludselig føler, at vi ikke er tilstrækkeligt til stede, siger politiassistenten.

Politichef beroliger

Politidirektør Poul Løhde maner i til besindighed og siger, at politiet er midt i en omstillingsfase - både i kommandogangen og i nye strukturer. Når alt er på plads, vil politiet igen blive mere synligt, lover politidirektøren i bladet "Dansk Politi".

Artiklerne er skrevet af journalist ved Politiforbundet, Nicolai Scharling, der har godkendt Fyns Amts Avis` brug af materialet.

Lars Poulsen har ikke reageret på en henvendelse fra Fyns Amts Avis, der gerne ville have uddybet nogle af hans udtalelser.

Politiansatte får ondt i maven af dårlig samvittighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce