Behovet for et varmvandsbassin i kommunen er stort. Derfor vil man bygge et nyt helsecenter på Poppelvej i Gudme

Der er kun få steder i Svendborg Kommune med varmvandsbassiner, som blandt andet kan bruges til rehabiliteringstræning til personer med led- og/eller gigtlidelser.

Faktisk findes der kun varmvandsbassiner to steder i kommune, efter Svendborg Helsecenter lukkede tilbage i 2014.

Behovet for denne type bassin er dog ikke blevet mindre, forklarer Leif Sundberg, der er formand for den selvejende institution Helsecenter Østfyn 2014, som går med konkrete planer om at lave helsecenter i Gudme.

- Der er underkapacitet som i bare pokker på varmvandsbassin i Svendborg Kommune. Gymnastikhuset på Tåsinge er fyldt totalt op, og på Ryttervej (i Svendborg Svømmeland, red.) er det komplet umuligt at komme ind. Med de to eneste bassiner overbookede har vi et problem, siger han.

Den selvejende institution blev stiftet i kølvandet på lukningen af det føromtalte Svendborg Helsecenter, som sendte mange brugere på gaden uden mulighed for at få den træning, som man kunne få i varmvandsbassinet.

Det bliver der forhåbentligt lavet om på med det nye helsecenter i Gudme, som et par års arbejde er ved at tage form.

Færdigt i 2020

I øjeblikket er man i bestyrelsen for den selvejende institution ved at søge fonde til projektet, der er budgetteret til 11 millioner kroner.

Centret skal efter alt sandsynlighed ligge på Poppelvej 6/8 i Gudme, men intet er endnu helt fastlagt, påpeger Leif Sundberg, der håber, at helsecentret står færdigbygget engang i 2020.

Læs mere om projektet i Fyns Amts Avis onsdag.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.