Planer for Svendborg vest lagt i skuffen

Svendborg Kommune har lavet en udviklingsplan for den vestlige del af byen. Planen forbliver dog i skuffen lidt endnu. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Planer for Svendborg vest lagt i skuffen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udviklingsplanerne for Svendborgs vestlige bydel, som man fik lavet i forbindelse med landsstævneansøgning, bliver indtil videre i skuffen. De kan hives frem, når der findes penge til projekterne, fortæller udvalgsformand.

Svendborg: Planen er der, men det er pengene ikke. Endnu i hvert fald.

Derfor er der reelt set tale en slags skuffeplan, den som Svendborg Kommune har fået udarbejdet og som beskriver udviklingsmulighederne for den vestlige bydel.

Den 48 sider lange udviklingsplan er netop blevet godkendt i Erhverv- og Teknikudvalget og havner på byrådets bord på et møde på tirsdag, men det betyder altså ikke, at gravemaskinerne herefter sætter kurs mod området omkring Svendborg Idrætscenter på Ryttervej.

Flemming Madsen (S), formand for Erhverv- og Teknikudvalget, kalder udviklingsplanen for et idekatalog, og han forklarer, at det indtil videre kun ligger fast, at der skal bygges et nyt landsstævnestadion.

- Når vi går i gang med at udvikle et område, så skal det gerne være sådan, at vi ved, hvor vi vil hen, og hvordan vi forestiller os, at det kommer til at se ud i fremtiden. Det handler blandt andet om, hvor der skal være stier, grønt og skov, og så må man udvikle området i delelementer, siger Flemming Madsen.

Når vi går i gang med at udvikle et område, så skal det gerne være sådan, at vi ved, hvor vi vil hen, og hvordan vi forestiller os, at det kommer til at se ud i fremtiden.
Flemming Madsen (S), formand for Teknik- og Erhvervsudvalget

Spørgsmål om pris

Han forklarer, at planen skal sikre, at kommunen ikke går hen og laver noget, som senere skal fjernes. Han bruger det gamle landsstævnestadion som et eksempel.

- Planen skal sikre, at vi ikke går hen og laver noget, som kun bliver brugt én gang, sådan som det var tilfældet med det gamle stadion. Det var ikke særlig heldigt, siger han.

Det nye stadion skal stå klar til landsstævnet, men hvordan området ellers ser ud, når Svendborg i 2021 er vært for det store folkelige idrætsstævne, er der ingen, der ved.

- Meget afhænger af, hvad det nye stadion kommer til at koste, hvad der herefter er tilbage af de 15 millioner kroner fra erhvervslivet, og hvad vi selv har af midler. Det er der ingen, der har et overblik over, siger Flemming Madsen.

Skitser og ideer

Det var i forbindelse med kommunens ansøgning om at blive vært for DGI's landsstævne, at der blev lavet en udviklingsplan for den vestlige bydel, der blandt andet faciliterer Svendborg Idrætscenter, SG-Huset, SfB's anlæg og landsstævnepladsen.

Planen indeholdt skitser og idéer til, hvordan bydelen kunne løftes med diverse aktiviteter, nyt stadion, fleksible områder, midlertidige konstruktioner med mere.

Den eneste del af udviklingsplanen, som skal løftet nu og her, er altså det nye landsstævnestadion. Resten er der ikke sat penge af til, hvorfor den videre udvikling af bydelen vil kræve en særskilt økonomisk prioritering på et senere tidspunkt.

Planer for Svendborg vest lagt i skuffen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce