Plan om biomassefyr: Fjernvarmen skal være endnu billigere

Direktør Carl Madsen åbnede sidste år et stort elkedelanlæg og hente en besparelse på to millioner kroner hjem til forbrugerne. Nu planlægges opførelsen af et biomassefyret anlæg med tilknyttede varmepumper, der kan få varmeprisen yderligere ned. Arkivfoto: Ole Grube

Plan om biomassefyr: Fjernvarmen skal være endnu billigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Fjernvarme og Svendborg Kraftvarme mister 20 millioner kroner i statstilskud, men opførelsen af et nyt biomassefyr med varmepumper skal gøre varmen endnu billigere end i dag.

Svendborg: Hvad sker der med varmeprisen, når Svendborg Fjernvarme og Svendborg Kraftvarme om et år mister et statstilskud på 20 millioner kroner fra såkaldt decentral kraftvarmeproduktion?

Det spørgsmål har flere bekymrede fjernvarmekunder stillet til ledelsen i Svendborg Fjernvarme, og svaret er, at varmeprisen i første omgang stiger, men at der samtidig bliver arbejdet på at få prisen yderligere ned.

Direktør i Svendborg Fjernvarme, Carl Madsen, oplyser, at en gennemsnitsforbruger med et hus på 130 kvadratmeter i første omgang må se frem til en årlig prisstigning på 800 kroner.

Svendborg Fjernvarme har forsøgt at kompensere for det tabte statstilskud ved at tilrettelægge afskrivningerne på et gasmotorlån, så de udløber i år. Det giver en fremtidig mindreudgift på 5,5 millioner kroner om året, og samtidig åbnede selskabet sidste år et nyt elkedelanlæg, der i det første år gav en besparelse på 2,0 millioner kroner.

Det er dog ikke nok til at udligne det tabte statstilskud, og derfor har Svendborg Fjernvarme besluttet sig for at søge om tilladelse til at opføre et biomassefyr med tilknyttet varmepumpe. Anlægget kræver en tilladelse fra kommunen, og hvis den kommer i hus, kan kunderne se frem til lavere priser.

- Hvis vi får opført anlægget, vil en gennemsnitsforbruger kunne spare 1300 kroner, og vi vil på den måde mere end kunne kompensere for grundbeløbets bortfald. Reelt vil det betyde en besparelse på 500 kroner om året, siger Carl Madsen.

Priserne fra Svendborg Fjernvarme ligger i dag i den billigste tredjedel, når man sammenligner de 77 danske værker, der producerer over 100.000 megawatttimer. Målet er dog at være blandt de 10 procent, der har de laveste priser, og det vil lykkes, hvis kommunen giver grønt lys til opførelsen af det planlagte biomassefyr.

- Vi havde håbet, at vi kunne åbne værket i januar næste år, men realistisk set skal vi nok et stykke ind i 2019, før det er i drift, siger Carl Madsen.

Plan om biomassefyr: Fjernvarmen skal være endnu billigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce