Plakatfuld: Politiet tog kørekortet på stedet

Politiet havde heldet med sig og fangede flere spritbilister de sidste dage. Arkivfoto: Michael Bager

Plakatfuld: Politiet tog kørekortet på stedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg: Flere gange i de forgangne dage snuppede politiet bilister med for meget alkohol i blodet.

Helt galt var det, da politiet fredag eftermiddag klokken 17.15 stoppede en 51-årig mand fra Svendborg på Ørbækvej.

Han blev standset rutinemæssigt og blev bedt om at blæse i alkometeret, der viste intet mindre end 1,98 promille.

- Så vil jeg sige, at man er svært påvirket af alkohol, men hvis man er vant til at drikke, så kan det være, det ikke er så tydeligt. Men den er rimeligt høj, lyder det fra politiassistent ved Fyns Politi, Poul Holmsted.

Manden blev taget med på hospitalet for at aflægge blodprøve, så politiet kan fastslå den præcise promille. Det ændrede dog ikke ved, at hammeren faldt prompte.

- I tilfælde hvor promillen er så høj, inddrager man førerretten med det samme, og det vil sige, at han ikke må køre bil mere. Men sagen skal selvfølgelig for retten. Så han bliver indkaldt til et retsmøde, hvor han så skal forklare sig, og vi fremviser beviser i sagen; blandt andet hvad blodprøven viste.

Poul Holmsted oplyser, at det formentlig vil ende med en ubetinget frakendelse af kørekortet i minimum to år og en "klækkelig bøde", som han formulerer det.

Hapset bag rattet

Kort efter, at den mere end almindeligt beduggede herre blev stoppet på Ørbækvej, havde politiet heldet med sig igen. Denne gang var det en 35-årig kvinde fra Svendborg, der kørte i armene på politiet på Ørbækvej og pustede en promille på 0,98.

Det samme gjorde en 18-årig mand fra Svendborg, da han blev stoppet af politiet på Vestergade i Svendborg torsdag aften.

- Nu afventer vi blodprøvens resultat, så vi får den præcise promille, og så tager vi videre stilling til, hvad der så skal ske. De har begge fået udstedt et midlertidigt kørekort, så de kan køre videre, siger Poul Holmsted.

Plakatfuld: Politiet tog kørekortet på stedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce