Fodgængere, cykler og biler blandes som et forsøg på Jessens Mole i Svendborg

Jessens Mole langs kajkanten på Svendborg Havn skal ikke længere være et sted, hvor bilerne har førsteret.

Fodgængere og cyklister skal blande sig med bilerne på den attraktive havnepromenade, og for at finde den rigtige model for den sammenblanding, sætter kommunen nu et forsøg i gang. Det er planen, at en del af Jessens Mole skal indsnævres, at hastigheden skal ned, vejbanen skal males og skiltningen skal vise, at her er en særlig zone.

Ideen kommer fra det nystiftede Havneforum, og politikerne i trafikudvalget har nu givet grønt lys for, at der sættes et forsøg i gang, der på længere sigt kan forvandles til en permanent løsning på Jessens Mole.

- Vi sætter nu gang i en tre måneder lang prøveperiode for at undersøge, hvad der virker. Vi prøver os simpelthen frem, inden vi begynder at lave varige og dyre løsninger, siger Birger Jensen (V), formand for trafikudvalget, der har bevilget 115.000 kroner til forsøgsperioden.

Blå Bånd-festival

Hele ideen med projektet på Jessens Mole er at få by og havn bundet bedre sammen, og trække folk fra byen ned mod havnen.

Som led i den samme ambition har politikerne også bevilget penge til den nye Blå Kant-festival, der også udspringer af en ide fra Havneforum. Festivalen skal med udgangspunkt i en strækning fra den runde lystbådehavn til Christiansminde fortælle Svendborgs historie. Ved 10 såkaldte fortællepunkter langs strækningen vil professionelle skuespillere fortælle hver deres historie på en maritim oplevelsesrejse gennem byens historie.

Blå Kant-festivalen afvikles første gang den 29. maj, og kommunen har afsat 198.000 kroner til projektet.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.