Pjækbøde til Dinesen-advokat


Pjækbøde til Dinesen-advokat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advokatnævnet idømmer advokat Sten Sørensen bøde på 10.000 kr. for sygemelding uden dokumentation

SVENDBORG: Den kendte Jens Dinesen-advokat Sten Sørensen, København, er netop af Advokatnævnet idømt en opsigtsvækkende bøde på 10.000 kroner - for at pjække fra Landsretten.

Advokat Sten Sørensen skulle 5. marts 2007 have repræsenteret mangemillionæren Jens Dinesen i en ankesag mod dennes ekshustru Heidi Sommers selskab Rosenskjold Aps. Sagen var anlagt af Jens Dinesen, og der stod 1,5 millioner kroner på højkant.

Men ingen af de to ankende herrer mødte op. Udlandsdanskeren Jens Dinesen blev væk. Og dagen før retsmødet telefaxede advokat Sten Sørensen en sygemelding ind til Østre Landsret. Den omfattede de to dage 5. marts og 6. marts.

Så blev advokaten - hvad meget sjældent sker - af Østre Landsret beordret til at fremkomme med en lægeerklæring.

En stævningsmand sendtes - for en sikkerheds skyld - af sted med kravet. Denne opsøgte 6. marts Sten Sørensens kontor i Toldbodgade i København - og fandt minsandten den sygemeldte Sten Sørensen i fuld sving med daglige sysler.

Hans første lægeerklæring var mangelfuld. Og da Sten Sørensen siden fik en fornyet lægeerklæring afleveret til Østre Landsret, havde hans praktiserende læge forsynet den med følgende oplysning "Erklæringen er baseret på patientens oplysninger".

Nu herskede der åbenbar surhed i Østre Landsret. I forvejen var Jens Dinesen-sagen nemlig blevet udsat en gang. Dengang var det Jens Dinesen, der sygemeldte sig.

Så Østre Landsret valgte at afvise hele Jens Dinesens ankesag. Han havde hermed pr. automatik mistet de 1,5 millioner kroner fra Rosenskjold Aps, han havde gjort sig forhåbninger om.

Og kort efter indklagede Heidi Sommers advokat Karoly Nemeth sin kollega Sten Sørensen for Advokatnævnet.

Karoly Nemeth fandt i sin klage, at Sten Sørensen har givet "positivt urigtige/løgnagtige oplysninger med det formål at forhale en proces".

Den påstand fandt Advokatnævnet nu ikke anledning til at bifalde. Men konkluderede dog, at Sten Sørensen ikke har præsteret tilstrækkelig dokumentation for lovligt forfald.

Altså bøde på 10.000 kroner til Sten Sørensen for at tilsidesætte god advokatskik. Og en tabt million-anke for Jens Dinesen. Men sidste ord i Østre Landsrets afvisning af Dinesens ankesag er ikke nødvendigvis sagt eller skrevet.

Ifølge Advokatnævnet vil Sten Sørensen både på Jens Dinesens og egne vegne indklage Danmark for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol for tilsidesættelse af menneskerettighedskonventionen.

Sten Sørensen afviser nemlig over for Advokatnævnet, at han skulle have pjækket.

Det er korrekt, at han om formiddagen 6. marts befandt sig på sit kontor, anfører Sten Sørensen. På dette tidspunkt var han stadig syg og sygemeldt og havde høj feber, har Sten Sørensen meddelt Advokatnævnet.

Når han alligevel arbejdede nogle timer den dag skyldtes det, at han som selvstændig erhvervsdrivende ikke kunne tillade sig at være væk fra sit kontor i længere tid.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra advokat Sten Sørensen, som kan vælge at indbringe afgørelsen for retten.

Pjækbøde til Dinesen-advokat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce