Paletten var et projekttilbud for voksne, der lever et velfungerende liv med en hjerneskade. Politikerne har nu gjort tilbuddet permanent

Da Finn Landder for seks år siden lå 14 timer på et toiletgulv på Thurø med en blodprop i hjernen, var der lange udsigter til, at han igen skulle være manden bag en skipperlabskovs.

Ikke destomindre står han denne mandag formiddag i Gudme og forbereder det, han kalder en rigtig herreret.

Hver mandag formiddag mødes 14 af kommunens borgere på Paletten i Gudme til gåture, spil og madlavning.

Med i alles bagage er en hjerneskade, som de på et tidspunkt i deres voksenliv har fået og som har påvirket deres liv. De 14 er velfungerende borgere, der i hverdagen fungerer som alle os andre, men som alligevel bliver udfordret, når det kommer til ”almindelige” tilbud som aftenskolekurser og gymnastik.

Det manglende aktivitetstilbud opdagede to af kommunens ergoterapeuter, Anne Christoffersen og Joan Borst tilbage i 2013.

- Den her gruppe faldt ned mellem to stole, og derfor søgte vi om lov til at etablere Paletten som et toårigt prøveprojekt, fortæller Anne Christoffersen om projektet, der sluttede i december 2015.

Projekter har imidlertid været så stor en succes, at social- og sundhedsudvalget valgte gøre de selvkørende grupper til et permanent tilbud for borgere med erhvervede hjerneskader.

Læs mere om Paletten i morgendagens avis.

  • Kirstine Dalgaard Nielsen

    Af:

    Journalist på Fyens.dk. Har tidligere været journalist på Ærø og i Svendborg.