Penselstrøg mod brystkræft

55-årige Annet Linnet deltog i Breast Friends- indsamlingen med et farverigt maleri. Hun maler også i sin fritid og har udstillet tre steder. Hun vil dog helst bruge tid på musikken.
Foto: Christian Brandt

Penselstrøg mod brystkræft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendte danskere sætter malerier på auktion til fordel for brystkræft-forskning

RUDKØBING: I går kom sangerinden Anne Linnet med i det gavmilde kunstnerselskab, der skal skaffe penge til forskning i brystkræft.

Efter koncerten på Langelandsfestivalens Store Scene greb hun penslen og leverede et lille skilderi, som danskerne kan byde på frem til søndag klokken 18.

Mens motivet, et par bryster, var bestemt på forhånd, gjorde hun meget ud af farverne i den godt halve time, det tog. Om farverne sagde hun efterfølgende mere eller mindre beskedent.

- Det var ligesom de farver, jeg havde, at gøre godt med.

Kunstnerne har vist stor offervilje. Ud over Linnet har blandt andre Infernal, Tue West, Sussi og Leo, Smokie, Hilda Heick, Torrpedorr, Le Freak, Kandis, Geo, Lisbeth Østergaard og Lizzie bidraget.

Og den tidligere tv-vært ved DR Sporten Kent Nikolajsen ligeså.

- Jeg regner ikke med, at det bliver mit maleri, der bydes højest op. Men det er da sjovt at være med, siger den 38-årige programchef ved Metronome, der har en fortid som skærmtrold ved TV 2/Fyn.

Han har set samtlige bidrag og kan godt lide Smokies'. Det forestiller en guitar og er i øvrigt forsynet med et af bandets plektre.

- Maleriet fra Gnags er også godt, siger Kent Nikolajsen.

Også på anden vis leverer den tidligere tv-fynbo gratis arbejdskraft, nemlig som medhjælper ved pressecentret.

- Jeg har hele min familie med til Langelandsfestivalen. Min kone Linda arbejder ovre i Børneland, så der befinder vores tre børn Mira, Jakob og Stine sig stort set hele tiden, siger Kent Nikolajsen.

Tilbage til maleri-auktionen. Den indbragte sidste år projekt Breast Friends 93.000 kroner ud af de samlede bidrag under Langelandsfestivalen på 223.000 kroner.

Det dyreste maleri til 20.000 kroner var signeret Michael Falch. Resten af pengene kom ind via generel indsamling og salg af T-shirts og den slags.

- I år ser det superflot ud. Vi kan allerede nu sige, at vi får et væsentligt bedre resultat end, siger Morten Wiberg, kommunikationschef i medicinalvirksomheden Roche.

Han oplyser, at der allerede i går var raslet 177.633 kroner ind i bøsserne. Søndag ryger så auktionspengene yderligere i kassen.
Anne Linnets maleri er en farvestrålende sag, som nu sammen med andre malerier skal bortauktioneres til fordel for Breast Friends.
Anne Linnets maleri er en farvestrålende sag, som nu sammen med andre malerier skal bortauktioneres til fordel for Breast Friends.
Foto: Christian Brandt

Penselstrøg mod brystkræft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce