Pengeregn over sejlklubber og søfartsmuseum

Thurø Sejlklub har fået 30.000 kroner til to nye optimistjoller. Arkivfoto: Jens Thaysen

Pengeregn over sejlklubber og søfartsmuseum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thurø Sejlklub, Troense Kajakklub og Danmarks Museum for Lystsejlads blev tilgodeset, da Sydfyenske Dampskibsselskabs Fond delte penge ud onsdag.

Svendborg: Det maritime Sydfyn fik ikke så lidt af en saltvandsindsprøjtning, da Sydfyenske Dampskibsselskabs fond onsdag delte penge ud på Hotel Troense.

En af dem, der kunne forlade seancen med smil på læben, er Ib Oldrup, der er formand for Thurø Sejlklub.

Klubben i Gambøt fik ikke bare en, men to donationer.

- Vi fik 30.000 kroner, som skal bruges til plastik-optimistjoller, og det er glædeligt. Vi vil gerne tiltrække og have børnene til at sejle allerede, fra de er otte år, og det er jollerne gode til, fordi de godt kan tåle, at man ramler ind i hinanden, siger formanden, der oplyser, at pengene rækker til to joller.

Han kan desuden glæde sig over en check på 5000 kroner. Penge, som skal bruges på at vedligeholde og reparere den del af klubbens udstyr, som de handicappede bruger.

Også Danmarks Museum for Lystsejlads på Frederiksø fik en håndsrækning af de større.

Den lyder på 33.000 kroner, som skal bruges til kulturformidling af lystsejlads og sejlsport, og endelig blev også Troense Kajakklub tilgodeset.

Klubben har et ønske om at etablere udstyr, som gør det lettere for ældre medlemmer at komme fra broen ned i kajakkerne og den modsatte vej, og det har den fået 8000 kroner til.

Sydfyenske Dampskibsselskabs Fond blev stiftet i 1985 og har siden da støttet almennyttige og kulturelle formål, som har vægt på det maritime.

På Hotel Troense delte fonden i alt 738.816 kroner ud, og også ansøgninger fra Langeland, Ærø og Faaborg blev imødekommet.

Største donation lød på 150.000 kroner, og Fulton Fonden i Assens var modtager.

Pengeregn over sejlklubber og søfartsmuseum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce