Thurø Sejlklub, Troense Kajakklub og Danmarks Museum for Lystsejlads blev tilgodeset, da Sydfyenske Dampskibsselskabs Fond delte penge ud onsdag.

Svendborg: Det maritime Sydfyn fik ikke så lidt af en saltvandsindsprøjtning, da Sydfyenske Dampskibsselskabs fond onsdag delte penge ud på Hotel Troense.

En af dem, der kunne forlade seancen med smil på læben, er Ib Oldrup, der er formand for Thurø Sejlklub.

Klubben i Gambøt fik ikke bare en, men to donationer.

- Vi fik 30.000 kroner, som skal bruges til plastik-optimistjoller, og det er glædeligt. Vi vil gerne tiltrække og have børnene til at sejle allerede, fra de er otte år, og det er jollerne gode til, fordi de godt kan tåle, at man ramler ind i hinanden, siger formanden, der oplyser, at pengene rækker til to joller.

Han kan desuden glæde sig over en check på 5000 kroner. Penge, som skal bruges på at vedligeholde og reparere den del af klubbens udstyr, som de handicappede bruger.

Også Danmarks Museum for Lystsejlads på Frederiksø fik en håndsrækning af de større.

Den lyder på 33.000 kroner, som skal bruges til kulturformidling af lystsejlads og sejlsport, og endelig blev også Troense Kajakklub tilgodeset.

Klubben har et ønske om at etablere udstyr, som gør det lettere for ældre medlemmer at komme fra broen ned i kajakkerne og den modsatte vej, og det har den fået 8000 kroner til.

Sydfyenske Dampskibsselskabs Fond blev stiftet i 1985 og har siden da støttet almennyttige og kulturelle formål, som har vægt på det maritime.

På Hotel Troense delte fonden i alt 738.816 kroner ud, og også ansøgninger fra Langeland, Ærø og Faaborg blev imødekommet.

Største donation lød på 150.000 kroner, og Fulton Fonden i Assens var modtager.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
1
Dampmaskinens utrolige vej fra Venedig til Ærø

Dampmaskinens utrolige vej fra Venedig til Ærø

1
En lille million: Sydfyenske Dampskibsselskabs Fond deler ud

En lille million: Sydfyenske Dampskibsselskabs Fond deler ud

310.000 kroner til Langeland