Folkeoplysningsudvalget er klar med 150.000 kroner til opstart af nye e-sportsforeninger. Udvalget mener, at sporten nu er så voksen, at den kan kaldes folkeoplysende, og at der er stort potentiale for nye foreningsmedlemmer i computerspil.

Svendborg: Computerspil er en sport. Og computerspillernes - eller gamernes - sport hedder e-sport. På Sydfyn er gamerne ved at have en del e-sportstilbud, hvor de kan dyrke deres interesse, og den hurtigt voksende sportsgren er nu modnet så meget, at den fortjener at blive støttet kommunalt. Det har Folkeoplysningsudvalget i Svendborg besluttet. Udvalget har derfor sat 150.000 kroner af i en pulje til opstart af e-sportsforeninger, som kan søges indtil december.

E-sport

E-sport er computerspil som konkurrencesport, hvilket er vokset eksplosivt de seneste år. Det dyrkes typisk i hold.E-sportsaktiviteter starter flere og flere steder i Danmark i disse år, både i foreningsregi og i mere profesionelle rammer. Superligaklubber som FCK og OB har hyret sine egne e-sportsspillere, mens de helt store turneringer på verdensplan har pengepræmier helt op til 100 millioner kroner. I januar vandt et dansk hold 3,5 millioner kroner ved en turnering i USA.

De første ansøgninger er allerede afleveret, og på et møde midt i december vil tre heldige initiativer få del i puljen. Folkeoplysningsudvalget har allerede støttet et e-sportsprojekt i Rantzausminde, og med erfaringerne der fra og efter et oplæg om sporten blev udvalget enige om, at computerspil er værd at støtte, fortæller medlem af Folkeoplysningsudvalget Jan Find Petersen.

- Vi ved, at mange går med tanker om projekter, og vi støtter gerne foreninger, hvor man kan møde op og få noget samvær, og hvor man kan lære noget, siger han og fortsætter:

- Vi havde et tema på et møde, hvor Jens Christian Ringdal fra Roskilde E-Sport, som virkelig er en af dem, der ved noget, gjorde os klogere. Vi havde et hav af spørgsmål, og det blev klart, at der virkelig er nogle tanker bag, hvordan man arbejder med de unge mennesker.

I Svendborg er e-sport godkendt som folkeoplysende, og også Svendborg Idrætssamvirke har godkendt, at der kan søges midler til uddannelse af instruktører og til talentarbejde. Og Jan Find Petersen håber, at en e-sportsvenlig kommune kan lokke et nyt segment af unge ind i foreningerne.

- Vi ser, at der virkelig er et potentiale, hvor man måske også kan ramme en hel del unge mennesker, som ikke har været så motiveret for at gå ud i verden, og de vil kunne få nogle fælles glæder med andre ud af det. Tendensen er, at det er idrætsforeningerne, som opretter nye afdelinger, og det, synes vi, er en meget spændende kombination, som kan give nogle nye synergier, siger han.

Efter første uddeling af midler vil Folkeoplysningsudvalget se, hvad pengene kan være med til at skabe, og Jan Find Petersen afviser ikke, at udvalget kan se på flere foreninger senere for at få den rigtige dækning af tilbud i kommunen.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
E-sport hitter: Nye gamere flokkes til Thurø

E-sport hitter: Nye gamere flokkes til Thurø