Penge eller effektiviseringer: Politikere uenige om kuren for et presset sundhedsvæsen

Arkivfoto

Penge eller effektiviseringer: Politikere uenige om kuren for et presset sundhedsvæsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere i Region Syddanmark og på Christiansborg er uenige om, hvordan hverdagen kan gøres mindre pressede for personalet på de offentlige sygehuse, så man undgår fejl som den, der fik en Svendborg-læge dømt ved Landsretten i sidste måned.

Ærø-læge Iza Alfredsens klumme i mandagens Fyns Amts Avis, som beskriver den travlhed og underbemanding, hun oplevede på Svendborg Sygehus, og som ifølge hende kan føre til fejl, får stor opbakning fra læger rundt om i landet. Og landets politikere er enige i travlheds-diagnosen, men der er forskellige meninger om kuren. Formand for sundhedsudvalget i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen (S), peger på dokumentationskrav som noget, der kan ryddes op i, men han mener ikke, at det alene kan løse problemet for et presset sygehusvæsen.

- Hele den offentlige sektor er under pres. Skoler og hospitaler er under pres, og der kommer teknologi, som kan hjælpe, men flere hænder kan også gøre en forskel og løfte kvaliteten. Men det betyder jo, at regeringen vil skulle finde flere penge til sundhedsvæsenet. Vi får jo en bestemt pose penge, som vi skal få tingene til at hænge sammen for, siger han.

Også næstformand i udvalget, Kristian Grønbæk Andersen (R), peger også flere hænder som den løsning, der ligger lige for, men han ser ikke nogle tendenser på borgen, der tyder på, at flere penge er lige om hjørnet.

- Hvis du spørger regeringen, er løsningen, at vi sætter topskatten ned. Hvis vi skulle have højere normering på vores sygehuse, ville det kræve flere penge - flere skatter - men hvis du spørger regeringen, er løsningen på alting, at vi skal sætte topskatten ned og have nogle billigere BMW'er, siger han.

Spørger man regeringspartiet Liberal Alliance, er det heller ikke penge, der mangler. I stedet mener sundhedsordfører for partiet, May-Britt Kattrup, at pengene kan bruges bedre for at løse, hvad hun også ser som et problem.

- Generelt tror jeg, at læger, sygeplejersker og andet fagpersonale har alt for travlt i dag. Men jeg tror ikke, løsningen er flere penge. Vi tilfører hvert år flere penge til området på finansloven, men lige meget hvor meget vi tilfører, vil der blive råbt på flere, siger hun og fortsætter:

- Jeg tror mere, det er et spørgsmål om, hvordan pengene bliver brugt. Der kan vi blandt andet se på dokumentationskrav og på at få skåret det overflødige fra, få noget teknologi, arbejde med at få nogle smartere arbejdsgange og noget ledelse, der har øje for, hvor der kan effektiviseres.

Konkret vil hun ikke pege på, hvad der er overflødigt, men hun er sikker på, at tingene kan gøres smartere, end de gøres i dag.

- Jeg er ikke læge, men jeg tror, at en dygtig leder vil kunne få øje på de områder, som er overflødige, hvis vedkommende lytter til dem, der har med patienterne at gøre til daglig. For personalet ved jo, hvad de taler om, siger hun.

Penge eller effektiviseringer: Politikere uenige om kuren for et presset sundhedsvæsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce