Pendling og modvind: Slidt forstander er fratrådt med øjeblikkelig virkning

Jan Fredsted stopper efter fire år, hvor efterskolen i Gl Hestehauge er forvandlet fra Rantzausminde Efterskole til Svendborg Medie- og Sportsefterskole. Arkivfoto: Katrine Becker Damkjær

Pendling og modvind: Slidt forstander er fratrådt med øjeblikkelig virkning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Forstander Jan Fredsted, Svendborg Medie- og Sportsefterskole, er stoppet med øjeblikkelig virkning.
  • To en halv times transport hver dag er blevet for meget, siger han.

Svendborg: Forstander for Svendborg Medie- og Sportsefterskole Jan Fredsted er for få dage siden fratrådt sin stilling med øjeblikkelig virkning. Den pludselige afgang er dog ikke begrundet i en konflikt. Det understreger skolens bestyrelsesformand Lennart Simonsen.

- Jan Fredsted er slidt og træt. Det har vi kunnet mærke. Han har købt hus i Vejle, og selvom vi aldrig har krævet, at han skulle flytte til Svendborg, så er det alligevel et spørgsmål, om han har kunnet se sig selv på landevejene de næste mange år. Så vi er enige om, at begge parter skal videre, og vi har lavet en fratrædelsesaftale, så det kan ske med det samme, forklarer bestyrelsesformanden.

Jan Fredsted fortæller fra sit hjem i Vejle, at det primært er pendlingen til Svendborg, der er blevet for meget.

- Jeg er 55 år, så de to en halv times køretur hver dag føltes længere og længere. Vi har indtil sidste efterår boet til leje og overvejet, hvor vi skulle slå os ned. Men min hustru har nu fået et godt job herovre, og vi har nu købt et hus. For at passe på mig selv og ikke blive for slidt, så er vi i fællesskab nået frem til, at jeg skal stoppe i Svendborg, fortæller han.

Der har været mere modvind, end hvad der er rimeligt i et forstanderjob.
Jan Fredsted

Ikke verdens nemmeste job

Jan Fredsted har ikke haft det nemmeste forstanderjob i verden, siden han for fire år siden satte sig i en endog meget varm stol.

Hans første opgave var at vikariere for en sygemeldt forstander lige op til eksamenstiden i en skole, der var ramt af dyb splittelse og kaos. Senere på året blev forstander stillingen hans, og opgaven med at rette skuden op midt i en dyr flytning, et sygt arbejdsmiljø, en rodet økonomi og et faldende elevtal.

Det er nu blevet til fire år, hvor der er skabt fremgang, men hvor Fredsted også har været i modvind.

Modvinden er kommet fra dele af personalet, der har været utilfredse med ledelsesstilen. Der har også været modvind fra forældreside i forbindelse med en voldssag blandt to elever, og så har der været modvind fra en tidligere arbejdsplads i forbindelse med en langstrakt retssag.

- Der har været mere modvind, end hvad der er rimeligt i et forstanderjob, siger Jan Fredsted.

- Der har været mange angreb mod min person undervejs, men jeg synes alligevel, at jeg har haft fire gode år med et fuldstændig fantastisk samarbejde med bestyrelsen, hvor vi har stået side ved side. Ellers havde vi nok heller ikke klaret det, siger han med henvisning til den omfattende reorganisering, skolen har været igennem.

Ny forstander til august

Lennart Simonsen fortæller, at bestyrelsen har været meget tilfredse med Jan Fredsteds indsats i perioden.

- Vi anerkender og påskønner de gode resultater, Jan har opnået. Det er lykkedes ham at øge elevoptaget, udvikle skolen med nye linjer og forbedre økonomien. Men han har også været i modvind mange gange, og det er nok også medvirkende til, at han er blevet træt, siger Lennart Simonsen, der nu skal ud og lede efter en ny forstander.

- Vi satser på at have en ny forstander 1. august, og indtil da har vi konstitueret den nuværende viceforstander Martin Tørnqvist i jobbet. Lærer Lars Luplau er konstitueret som viceforstander.

Lennart Simonsen forventer ikke, at det bliver svært at finde en ny forstander.

- Vi fik pænt med kvalificerede ansøgere, da vi søgte en viceforstander for nylig. Vi har gennem årene fået ryddet nogle store sten af vejen, økonomien er sikret over en længere periode, og vi har allerede her i marts 128 unge skrevet op til næste skoleår, hvilket er ligeså flot som sidste år. Samtidig er lærergruppen blevet mere og mere sammentømret, så det går i den rigtige retning, siger Lennart Simonsen, der har været bestyrelsesformand siden 2014.

-

Pendling og modvind: Slidt forstander er fratrådt med øjeblikkelig virkning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce