Efter 26 års ansættelse begik Finn Ove Nielsen sit livs brøler, og nu vil han gerne undgå sladder.

For et år siden fejrede han 25-års-jubilæum som pedel på Vestermarkskolen i Vester Skerninge. Mandag blev han fyret på gråt papir, fordi han har solgt hjemmedyrket pot til unge fra et opholdssted i byen.

Finn Ove Nielsen sidder hjemme i sin stue lige i nærheden af sin tidligere arbejdsplads og er ked af det.

- Jeg ved godt, at jeg har gjort noget fuldstændig tåbeligt, men jeg synes også, straffen er hård, og jeg synes jo ikke selv, at det har noget som helst med mit arbejde at gøre, men det synes kommunen altså.

Der er ingen som helst tvivl om, at Finn udelukkende har sig selv at takke for sin pludselige ledighed. Han har valgt at fortælle avisen om sin dumhed - først og fremmest for at undgå, at der opstår alle mulige rygter og historier i det mindre samfund, hvor han gennem mange år har været en kendt person i gadebilledet.

- For et år siden begyndte nogle af de unge fra opholdsstedet at dukke op på skolen. De rendte rundt på taget og "førte sig frem". Ledelsen syntes ikke, der skulle gøres noget, så en dag, jeg møder nogle af dem ude i byen, siger jeg til dem, at jeg synes, de skal opføre sig ordentligt, fortæller Finn Ove Nielsen.

De unge spørger, ifølge Finn, om han ved, hvor de kan købe noget hash, og så er det, at han graver sin egen grav - rent jobmæssigt - da han svarer, at han da har noget hjemmedyrket pot, de kan købe.

Læs mere om folkeskolepedellens fejltrin på Mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis onsdag.

  • Af: