Svendborg Kommune har pålagt erhvervsdrivende på Grønlandsvej i Svendborg at vedligeholde fortov, men kommunens egne fortove i området er groet helt til. Det undrer Preben Dissing, som er blevet advaret med bøde fra kommunen, hvis han ikke passer sit fortov.

Svendborg: En gang om ugen går Preben Dissing en tur med plæneklipper og ukrudtsbrænder på de omkring 100 meter fortov, der omkranser hans hjørnegrund på Grønlandsvej, hvorfra han driver AGA Depot. Græsset er nydeligt slået, og der er langt mellem det vilde ukrudt. Opgaven er han blevet pålagt af Svendborg Kommune.

- De sendte mig en mail i foråret, hvor de skrev, at der har været klager om fortovet, og de truede med bøder, hvis jeg ikke fik styr på det, fortæller Preben Dissing.

Jeg synes ikke, det er i orden, at kommunen kan true os andre med bøder, når de ikke selv ordner deres egne fortove.

- Preben Dissing, AGA Depot.

Det var helt i orden, mente Preben Dissing, og han gik ud og erhvervede sig den plæneklipper, han hver uge trækker rundt om hjørnet ved sin grund.

- Der er mange, der går herude på fortovene. For eksempel med hunde. Der er jo fredfyldt og nærmest ingen trafik, siger Preben Dissing.

Afvist af kommunen

Mens Preben Dissing ordner sit fortov, ser han over på den anden side af vejen. Her får han øje på kommunens egne fortove på et tilsvarende langt stykke. Men der kan man ikke gå med sin hund. Fortovet er nemlig groet til med meter højt ukrudt, og sådan har det stået til længe, fortæller Preben Dissing.

- Jeg synes ikke, det er i orden, at kommunen kan true os andre med bøder, når de ikke selv ordner deres egne fortove, siger Preben Dissing.

Derfor ringede Preben Dissing til kommunen, men blev mødt af en afvisning. Kommunen har ikke økonomiske midler til at vedligeholde fortovene, lød beskeden til Preben Dissing.

Der bliver kigget på det

Beskeden er dog en anden, da avisen kontakter kommunens Center for Ejendomme og Teknisk Service.

- Der er ingen tvivl om, at økonomien er presset på det grønne område. Det er kommunens økonomi i øvrigt generelt. Men selvfølgelig skal det vedligeholdes. Vi får en del henvendelser fra borgere og virksomheder, som gør opmærksom på, at vedligeholdet ikke er i orden, og det kan sagtens være tilfældet på Grønlandsvej, siger centerchef Søren Bach-Hansen.

Ligesom Preben Dissing mener Søren Bach-Hansen heller ikke, det er rimeligt, at virksomheder får pålagt krav, som kommunen ikke selv overholder.

- Nej, det er ikke i orden. Der gælder samme pligt for kommunen, som der gør for ham, så det er ikke i orden, siger han.Derfor lover han, at der vil blive kigget på fortovene på Grønlandsvej.- Vi tager ud og kigger på det i dag, og så laver vi en vurdering af det, og så bestiller vi opgaven, så den er udført. For der skal være lige ret for AGA, som der skal være for Svendborg Kommune, siger Søren Bach-Hansen.

Fortov eller ej

Det glæder Preben Dissing, der dog undrer sig over, hvorfor det ikke er sket noget før.

- Det er utroligt, det først sker, når avisen ringer. Jeg har ringet tre gange og fik at vide, at de ville kigge på det, men at der ikke var midler til det. Og der er ikke sket noget endnu, siger han.

Det er da heller ikke sikkert, at der overhovedet skal gøre noget ved de kommunale vejkanter på Grønlandsvej, fortæller Søren Bach-Hansen.

- På Grønlandsvej er der virksomheder på den ene side, og på den anden side ligger der nogle byggegrunde. Og byggegrunde bliver vedligeholdt på en anden måde. Der vil vi besigtige stedet og se, om der egentlig er et fortov. For selv om der er en kantsten, er der ikke nødvendigvis et fortov, siger han.

Han opfordrer i øvrigt borgere og virksomheder til at kontakte kommunen, hvis der er områder, der ikke lever op til forventningerne.

- Vi er glade for, at folk gør opmærksom på det. Vi har ingen vejfolk, der kører rundt og kigger. Det er baseret meget på, om vi opdager det eller får besked på det.

  • ## BYL Thornfeldt_Kasper-Emil_(2015)_003.jpg

    Af:

    Journalist på Svendborgredaktionen på Fyns Amts Avis med fokus på politik. Jeg har tidligere været på lokalredaktionen på Ærø samt den fælles sportsredaktion, Sport Fyn. Jeg er bosat i Odense.