Birger Eli Dyreborg Christiansens ankesag efter dom for at krænke skolepiger med nøgenbilleder via Facebook starter nu ved landsretten.

En mor og datter fra Svendborg får endnu en gang rodet op i minderne om en usædvanligt ubehagelig facebookbesked, som datteren modtog tilbage i efteråret 2011.

Moren skal igen vidne i sagen mod Birger Eli Dyreborg Christiansen, der sendte nøgenbilleder af sig selv i bundet tilstand og opfordringer til sex til den dengang tiårige pige.

Hun var ikke den eneste, der blev kontaktet af den pædofildømte udviklingshæmmede mand. I retten blev han dømt for blufærdighedskrænkelse over for flere piger. Han blev også dømt for besiddelse af børnepornografi og for at have truet en skolepige med voldtægt.

Retten besluttede derfor, at han ikke længere må bruge computere og mobiltelefoner uden opsyn fra personalet på institutionen Kofoedsminde, hvor han bor.

Glæder mig til det er slut

Det blev Birger Eli Dyreborg Christiansen så utilfreds med, at han ankede sagen til landsretten. Derfor skal den tiåriges mor møde ved Retten i Nykøbing Falster for at fortælle om facebookbeskederne.

- Jeg glæder mig til at få den her sag lukket og få slået fast med syvtommersøm, at han ikke skal have adgang til internettet, siger moren til Fyens.dk. Hun ønsker at være anonym af hensyn til sin egen og datterens sikkerhed.

Sagen begynder ved retten mandag 15. april og vil forsætte over to dage.

Krænkersag vækker minder

Den tiåriges mor glæder sig over, at datteren reagerede, som hun skulle og søgte hjælp hos sin mor, da hun modtog de ubehagelige billeder.

- Jeg holder stadig lidt øje med, om hun bliver ved at gøre de rigtige ting, når hun er på nettet, fortæller moren.

Generelt er datteren ikke længere så berørt af oplevelsen, men sagen om de to bortførte og sexkrænkede piger fra Vester Skerninge og Refsvindinge i efteråret gjorde ekstra indtryk på hende.

- Da kom det hele op at vende igen, fortæller moren.

  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Politisk flertal vil tage ulovlige mobiler fra indsatte

Politisk flertal vil tage ulovlige mobiler fra indsatte

Jamming skal forhindre indsattes brug af ulovlige mobiler

Jamming skal forhindre indsattes brug af ulovlige mobiler

5
Pas på nettets børnelokkere: Lige så alvorligt som fysisk overgreb

Pas på nettets børnelokkere: Lige så alvorligt som fysisk overgreb