Fyn Rundt-solosejladsen i september flot fra start

Enkeltmands-kapsejladsen Silverrudder Svendborg-Svendborg er nonstop. Det kan man ikke sige, at sejladsleder Ole Ingemanns nattesøvn blev mandag-tirsdag. Tilmeldingen til sejladsen i den tredje weekend i september blev åbnet mandag aften, og hver gang, der dumpede en mail i Svendborg Amatør Sejlklubs indbakke, blippede Ole Ingemanns mobil:

- Vi har fået en forrygende start. Jeg vil tro, at vi onsdag passerer de 100. Det halve af dem er udlændinge, mest fra Tyskland, siger Ole Ingemann til Fyens.dk.

I dag - i følge Silverrudders tælleværk på web-sitet 225 dage før sejladsstarten - kan Ole Ingemann fastslå, at forberedelserne også har vind i sejlene:

- Vi har masser af motiverede frivillige. Der er en fin ånd omkring, at det skal blive en god begivenhed for klubben, for sejlsporten og for Svendborg, siger Ole Ingemann.

Sidste år var der 315 tilmeldte. 268 af dem startede på Skipper Ensoms Fyn rundt. I år er overliggeren hævet til 400 tilmeldte. Banen er på omkring 140 sømil uden krydsben.

Inden startskuddene lyder fra fredag morgen den 23. september er der torsdag aften skippermøde i Silverrudders nye base, Frederiksøens rundbuehaller mellem Kammerateriet og det til den tid åbnede lystsejladsmuseum.

Ny enkeltmandssejlads

I øvrigt er enkeltmands-kapsejladser på lange strækninger populære. Endnu en af slagsen har netop præsenteret sig.

Ideen til den nye sejlads blev søsat af sejlerne Jan Møller og Erik Venøbo under sidste års Silverrudder i Svendborg. Nu er en initiativgruppe klar med Danmark Rundt Singlehand ad ruten Øresund-Skagen-Bønnerup-Assens-Neksø-Øresund. Start den 1. juli. Den samlede strækning er på 646 sømil uden kryds.

I forhold til Svendborgs Silverrudder er der tre store forskelle: Den nye sejlads er etapedelt med havneanløb, kun inviterede sejlere kan deltage og der kræves for hver deltager et såkaldt shore-crew, dvs. en eller flere rådgivere på døgnvagt i land, mens sejladsen er igang.

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".

Mere om emnet

Se alle
1
Svendborg-succes: Silverrudder udsolgt

Svendborg-succes: Silverrudder udsolgt

Svendborg Amatør Sejlklub overtager Sølvroret

Svendborg Amatør Sejlklub overtager Sølvroret

Silverrudder-arrangør: Det kan blive endnu større

Silverrudder-arrangør: Det kan blive endnu større