På jagt med bue og pil

Bueskytterne i Ulbølle har på tre år haft en fremgang på 700 procent. Formand Jan Aagger Nielsen begyndte selv for fem år siden. FOTO: KIM RUNE

På jagt med bue og pil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fritid: Fremgang for lukningstruet Bueklub i Ulbølle

ULBØLLE: Hver onsdag i vintermånederne mødes en gruppe mennesker i gymnastiksalen på skolen i Ulbølle. Her dyrker de deres store passion for den oldgamle sport - bueskydning.

En sportsgren, der ligger så fjernt fra mediernes opmærksomhed som muligt. Alligevel kan Ulbølle Bueklub prale af en medlemsfremgang på 700 procent siden 2001.

- Før foreningens 10-års jubilæum i 2001 var vi nede på tre medlemmer, og dengang lå valget mellem at lukke foreningen eller gøre noget for at promovere os selv, fortæller den nyudnævnte formand for Ulbølle Bueklub, Jan Aagger Nielsen.

Den daværende bueskytte-trio fik altså lavet noget informationsmateriale om sporten og klubben og holdt en række arrangementer.

I dag tæller Ulbølle Bueklub 21 medlemmer.

Et tilfælde

Jan Aagger Nielsen, 42, har selv været medlem i fem år, og interessen for bueskydning opstod lidt tilfældigt.

- For cirka 10 år siden blev jeg for første gang introduceret for bueskydning af en bekendt. Allerede dengang var jeg meget fascineret af at skyde med bue og pil. Men først da en kammerat meldte sig ind i en bueklub, tog jeg mig sammen og kom i gang, siger Jan Aagger Nielsen.

De første år gik med at skyde til måls efter de runde skiver, men der var noget andet, der trak.

- Jeg har altid godt kunnet lide at være i naturen, så jeg ville gerne kombinere mine interesser.

I maj sidste år tog han så jagttegn til jagt med bue og pil. Han har allerede været af sted fire gange, men endnu er det ikke lykkedes af nedlægge noget vildt.

- Men på en jagt oplevede jeg, at to rådyr kom gående mod mig. Forsigtigt trak jeg min bue frem, og sigtede på den største af dem. Da de var cirka fem meter foran mig, kunne jeg se, at det var to bukke i stedet, og måtte derfor ikke skyde dem, fortæller Jan Aagger Nielsen, der havde købt dagskort til et jagtområde, hvor man måtte skyde alt vildt på nær buk.

I Ulbølle Bueklub håber man, at stadig flere vil fatte interesse for bueskydning og holder i den forbindelse åbent hus på lørdag, hvor interesserede kan komme og prøve at skyde med bue og pil.

På jagt med bue og pil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce