På ferie samme sted for 52. gang: Peer og Annelises hang til Gran Canaria

Annelise og Peer Petersen, henholdsvis 83 og 84 år gamle, har været på Gran Canaria flere gange end de fleste ville nå på en livstid - og de nyder det. Foto: Michael Nørgaard

På ferie samme sted for 52. gang: Peer og Annelises hang til Gran Canaria

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste år rundede ægteparret Annelise og Peer Petersen er vildt jubilæum, da de for 50. gang besøgte ferieøen Gran Canaria. De bor altid det samme sted, laver stort set det samme og de nyder det, fortæller parret, der gør klar til tur nummer 52.

Svendborg: Der er de eventyr, som man springer ud i uden overhovedet at vide, hvad der venter en.

Og så er der de eventyr, som har et nogenlunde fast manus, som man kan følge og dermed være relativt godt forberedt på, hvad udfaldet bliver.

Annelise og Peer Petersen, henholdsvis 83 og 84 år og med bopæl i Svendborg, har i deres lange liv prøvet begge slags, men de har i de senere år haft mest lyst til at tage på de sidstnævnte, og de sidste mange år har der stået "Gran Canaria" på flybilletten, når ægteparret skulle ud at rejse.

Det gør der også på billetterne, som ligger i de pakkede kufferter ude i parrets bil. For om lidt smutter de af sted til den spanske ferieø, hvor det faste hotel og de faste ferieritualer venter for 52. gang.

- Væk fra kulden og ned i varmen, som de siger og dermed giver en lille del af svaret på, hvorfor de bliver ved med at besøge det samme sted om og om igen.

Kufferten til ferien er pakket, og snart er Peer og Annelise Petersen tilbage på deres spanske yndlings-ferieø. Foto: Michael Nørgaard
Kufferten til ferien er pakket, og snart er Peer og Annelise Petersen tilbage på deres spanske yndlings-ferieø. Foto: Michael Nørgaard

Forelskede sig

Kærligheden til ferieøen opstod ved et tilfælde i 1987, da Annelise og Peer skiftede skiferien ud med en chartertur sydpå, og siden da de været på Gran Canaria én gang om året. Siden 1997 har det været to gange årligt fire-fem uger ad gangen.

Alene antallet af ture får os lige til nok engang at spørge: Hvorfor gentage turen år efter år?

Svaret er ret simpelt, forstår man på Annelise Petersen.

- Vi blev bare så forelskede i det, at vi har været der lige siden, siger hun og fortæller, at det i høj grad handler om hotellet, Altamar, som altid har været det samme, og som på en måde er blevet parrets sommerhus.

Og så handler det om det dertilhørende personale, forholdet til de andre gæster, de mange soltimer og muligheden for at hoppe i poolen hver morgen og svømme sig en tur.

- Det har nok noget at gøre med, at vi er gamle campister og camperer stadigvæk. Vi kan godt lide at have nogle rutiner. At gøre, hvad man plejer. Men det drejer sig altså mest om, at vi synes, at det er et dejligt sted at være, fortæller Annelise Petersen.

Parrets årlige ture til Gran Canaria ligger rimelig faste. Én gang i februar/marts, én gang i november.

Der skal en del til, inden sådan en tur aflyses, beretter Peer Petersen.

- Jeg tror, det er sket to gange, at vi ikke er kommet af sted. Et år var det fordi, jeg havde fået en blodprop forinden og skulle til behandling, lyder det fra Peer Petersen, der ligesom sin kone nyder at komme ned til deres fristed.

- Vi ser lige så meget frem til det, som vi altid gør. For os er det en del af vores liv det her, siger han og fortæller, at de har været der så mange gange, at de har efterladt nogle ting dernede, som så står klar til dem, når de ankommer.

- Det er ting, som vi skal bruge dernede, men som ikke er så vigtige, at vi skal have det med frem og tilbage hver gang.

Har oplevet det meste

Nu kunne man foranlediges til at tro, at ægteparret aldrig har oplevet andet end charterhotellet på Gran Canaria. Sådan forholder det sig langt fra, forklarer Annelise Petersen.

- Indtil jeg fyldte 80 år, har vi jo kørt med campingvogn rundt overalt. Oveni det har jeg været formand for HK og siddet i hovedbestyrelsen, hvorfor jeg har været verden rundt. Vi har faktisk været mange, mange forskellige steder henne, inden vi gik på pension, siger hun.

- Vi har været i Kina, han har været i Japan, jeg har været i Skotland. Derfor har vi mange oplevelser med i lommen, som man kan sidde at hygge sig med. Ingen af os har som sådan ikke noget til gode. Så nu står campingvognen på Thurø, hvor vi er om sommeren, og så "camperer" vi på Gran Canaria om vinteren. Det er vi tilfredse med, lyder det fra Annelise, som fortæller, at feriedestinationen ikke er det eneste, de har holdt sig tro overfor.

De to har nemlig været sammen så længe, at de sidste år kunne fejre diamantbryllup.

- Vi har gået i skole sammen og holdt i hånd sammen siden vi var 14 år. Det er ret utroligt, siger Annelise Petersen, der kan se frem til et par velfortjente uger sydpå sammen med sjælevennen.

Det bliver tur nummer 52, men helt sikkert ikke den sidste.

- Vi har allerede booket til efteråret, lyder det fra Peer Petersen.

På ferie samme sted for 52. gang: Peer og Annelises hang til Gran Canaria

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce