P-automater vaccineret mod flere problemer

Formanden for miljø- og teknikudvalget, Flemming Madsen (S) kunne 29. juni i år trykke de nye p-automater i gang. Det skete med et Dankort uden problemer. Andre har ikke været helt så heldige.
Foto: Annelene Petersen

P-automater vaccineret mod flere problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborgs p-automater har drillet bilister med plastickort, men nu er en del af indmaden skiftet ud

SVENDBORG: Der har været en del bøvl med Svendborgs nye parkeringsautomater. Samtlige 10 gamle automater blev ellers skiftet ud efter hård kritik. Men det nye fabrikat, der både skulle være mere driftsikkert og i stand til at tage imod forskellige former for betalingskort, har også drillet.

Men nu skulle "børnesygdommene" være overstået.

- De sidste 14 dage har vore p-vagter ikke fået én eneste klage, fortæller projektmedarbejder i teknisk forvaltning, John Alrum.

Undervejs har det da også været nødvendigt at skifte en del af indmaden i automaterne ud. Samtlige kortlæsere er udskiftet efter forskellige fejlmeldinger. De sidste udskiftninger kom på plads omkring 1. oktober, fortæller John Alrum.

Fremover skulle det derfor gerne være slut med at få afvist gyldige kort, som flere bilister har oplevet. Problemet har tilsyneladende været størst på Torvet. Det kan Svend Aage Jensen fra Vindeby tale med om.

- Jeg har fået mit kort afvist fem gange. Samtlige gange var det på Torvet. Og det var uanset, hvilken af de tre p-automater, jeg prøvede. De meddelte alle, at "kortet var ulæseligt", fortæller Svend Aage Jensen.

Kortet var et ganske almindeligt Dankort, som der ellers aldrig har været problemer med. Heller ikke i andre p-automater.

- Jeg ved, at jeg f.eks. uden problemer har kunnet bruge kortet i Bycentrets automater, tilføjer Svend Aage Jensen.

I kommunen bliver John Alrum svar skyldig. Han kender ikke den konkrete sag og har derfor ingen mulighed for at give et bud på, hvad der er gået galt.

- Men vi har andre eksempler, hvor vi har kunnet påvise, at det er brugen af kortet, der har skabt problemer. Hvis det f.eks. er trukket for hurtigt igennem eller man har tøvet undervejs. Magnetstrimlen aflæses først, når kortet trækkes ud, og gøres det for hurtigt eller med en lidt rystende bevægelse kan automaten ikke aflæse det. Endelig kan der også være kort, der er beskadiget. De vil også blive afvist, fortæller John Alrum.

Gem på p-billet og kvittering

Men han må dog også erkende, at de nye p-automater, som er leveret i en ny og endnu mere avanceret udgave, der kan læse endnu flere betalingskort, har vist sig meget følsomme. Det har man haft en god snak med leverandøren om. Og på den baggrund er en del af teknikken blevet skiftet ud. For Svend Aage Jensen og andre, der har oplevet af få betalingskort afvist, skulle problemerne derfor være løst. Der er dog stadig muligheder for at komme galt afsted. John Alrum giver et par eksempler. Nemlig, at bilisten ikke får afmeldt parkeringen, så automaten blot tikker videre, eller får indmeldt forkert, så bilen holder uden gyldig billet. John Alrum kan også afsløre, at lidt for smarte bilister forsøger at snyde systemet. De parkerer, løser en billet med plastic-kortet, afmelder parkeringen igen, men lader bilen stå med den "gyldige" p-billet i forruden.

- Men de vil opdage, at det er svært at snyde p-vagterne. De kan nemlig trække en udskrift over, hvad der er indløst af billetter og hvad, der er afmeldt og kan på den måde let konstatere, at den pågældende bil burde være kørt, fortæller John Alrum.

I sådan tilfælde er der en "venlig hilsen" til bilisten bagefter.

Der er i øvrigt flere og flere, der bruger betalingskort og derfor kun betaler for den aktuelle tid, de parkerer. Og med de seneste justeringer af p-automaterne skulle det fremover kunne gøres uden problemer. I hvertfald uden tekniske problemer. John Alrum kan dog kun opfordre til, at man vænner sig til at gemme både p-billet og kvittering og ringer, hvis der alligevel skulle opstå problemer. P-automaterne oplyser telefonnummeret.

P-automater vaccineret mod flere problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce