Der skal 180 andelshavere til, for at det er rentabelt at etablere et fjernvarmeværk i Vester Skerninge, og det tal er godt og vel nået. I alt 493 havde tilmeldt sig inden generalforsamlingen i Fjernvarmeselskabet Ollerup-Vester Skerninge-Ulbølle to

Vester Skerninge: Er indvånerne i Vester Skerninge, Ollerup og Ulbølle og oplande interesserede i at fjernvarme i radiatorerne?

Svaret må være ja.

Inden generalforsamlingen i Fjernvarmeselskabet Ollerup-Vester Skerninge-Ulbølle torsdag aften kan næstformand Rudi Rusfort Kragh fortælle, at interessen for at blive andelshaver i et helt nyt varmeværk er overvældende.

Brødtekst

- Vores budget siger, at hvis vi har 180 parcelhuse med, så hænger det sammen. Men dem har vi 400 af, og dertil skal lægges 93 fra boligselskabet BSB, fortæller han.

Værket skal efter planen bygges på en mark nær Scan-Hide i Vester Skerninge, og varmekilden skal være halm.

- Men når der kommer afgift på halm, og det gør der på et tidspunkt, så har vi mulighed for at tilslutte et solfangeranlæg. Og skulle det gå helt galt, så kan vi koble naturgas på ved spidsbelastninger, fortæller næstformanden.

Kampagnetilbud

Ifølge Rudi Rusfort Kragh er det lykkedes at skrue, hvad han kalder et kampagnetilbud, sammen til andelshaverne.

Dem, der var med på vognen først og betalte 100 kroner allerede i 2015, skal ikke betale yderligere for at komme på.

De borgere, der har betalt de 100 kroner senere, har chancen for at lægge yderligere 1900 kroner inden 1 august - og få noget for pengene.

- For den pris fjerner vi deres nuværende varmesystem og installerer stikledning og en varmtvandsbeholder. Og alt det har en værdi af 40.000-50.000 kroner, siger Rudi Rusfort Kragh, der ydermere oplyser, at omkring 100 har taget imod tilbuddet.

Det koster nogle penge for fjernvarmeselskabet, men de vil så blive betalt tilbage ad åre via indtægterne fra varmen.

Næste skridt er nu at skaffe omkring 100 millioner kroner til opførsel af varmeværket og nedgravning af omkring 20 kilometer rørledning.

En hurdle, som ifølge Rudi Rusfort Kragh godt kan overvindes.

- Hvis vi har et projekt, der hænger samfundsøkonomisk sammen, så skal kommunen ifølge loven stille en kommunegaranti til rådighed. Og det har vi, siger næstformanden.

Han oplyser også, at også selskabets økonomi skal se fornuftig ud, hvilket den gør, og at han forventer, at sagen vil blive behandlet politisk til september.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.