Stiger havvandet i Svendborgsund med 1,5 meter, ender store dele af Sydfyn under vand. Særligt går det ud over store dele af Skarø, den sydlige del af Tåsinge, havnen i Svendborg, Åbyskov og Skaarupøre

Svendborg: Store dele af Sydfyn risikerer at stå under vand i løbet af onsdag aften og nat, viser Styrelsen for Vand- og Naturforvaltnings såkaldte GIS-kort på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside.

For stiger vandet med 1,5 meter - sådan som prognoserne som minimum forudser på nuværende tidspunkt - vil store dele af Skarø, den sydlige del af Tåsinge, havnen i Svendborg, Åbyskov, Skaarupøre og flere andre steder stå under vand.

Det viser det såkaldte GIS-kort, som kan simulere vandstandsstigning og dermed give et overblik over, hvor de sydfynske kyster bliver oversvømmet.

Du kan se ministeriets kort her eller få overblikket på billedet øverst i artiklen. På billedet markerer de grønne områder oversvømmelser ved forhøjet vandstand på 1,5 meter.

DMI varsler om forhøjet vandstand onsdag på mellem 1,5 meter og 1,8 meter i det sydfynske. Varslet gælder fra onsdag aften klokken 19 til torsdag morgen klokken 9.

Pansrede mandskabsvogne

Som man kan se på kortet, risikerer Thurødæmningen at blive oversvømmet. Det samme gør sig gældende for Siødæmningen.

Det vil ifølge vicepolitiinspektør Kim Munksgaard betyde, at der både ved Siø-dæmningen og ved Thurødæmningen på Sydfyn bliver indsat pansrede mandskabsvogne, der ved behov kan fungere som sygetransporter.

- Vi har gjort forberedelseshandlinger i forhold til forsvarets firhjulstrukne køretøjer, som vil stå ved blandt andet Siø-dæmningen og Thurødæmningen. Der vil også være tilgang af nogle pansrede mandskabsvogne. Det er der gjort forberedelser til, siger Kim Munksgaard og tilføjer, at den samlede indsats vil blive koordineret fra politigården i Odense.

Også i Lundeborg kan vandet gå hen at give udfordringer.

Her arbejdes der ifølge Fyns Politi på at lægge sandsække ud i området ved Strandstien. Det sker for at sikre de nærliggende beboelsesejendomme samt det lokale plejecenter mod oversvømmelse, oplyser politiet.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Følg vejrsituationen her: Normal vandstand - Stormrådet erklærer 'Stormflod' i syd

Følg vejrsituationen her: Normal vandstand - Stormrådet erklærer 'Stormflod' i syd

Vandstandsstigninger: Sådan rammer de Fyn - sådan beskytter du dig

Vandstandsstigninger: Sådan rammer de Fyn - sådan beskytter du dig

Vinden har toppet: Nu stiger vandet - her kan du hente sandsække

Vinden har toppet: Nu stiger vandet - her kan du hente sandsække