Når Skolerne i Oure inviterer til danseworkshops med Dansk Danseteater, det største og mest anerkendte danske dansekompagni, kommer gamle elever tilbage for at være med

Oure: - Pam, pam. Tja, tji, tja, ta ta ta. Luk. Papi, tji, tji, tja. Åben foden, rigtig godt, råber italienske Luca Marazia. Hver bevægelse, han laver, kommer med en lyd.

Der er lange, yndefulde bevægelser til de bløde ord, og der er hurtigere, kantede bevægelser til de små ord med stød. Ordene laver en rytme, og rytmen bliver musik. Eleverne forsøger at efterligne Luca Marazias koreografi. Blikkene er koncentreret rettede mod det enorme spejl, hvor de kan se sig selv og deres lærer. Deres kroppe bevæger sig smidigt ud i stillinger, som de fleste dødelige kun kan drømme om at mestre uden risiko for fibersprængninger.

Vigtigt at komme hjem

Der er 15 elever på denne workshop i moderne dans, som skolerne i Oure holder i vinterferien. Workshoppen er for skolens elever, men også to tidligere elever fra kostgymnasiet har fundet vej tilbage til Sydøstfyn for at lade sig inspirere af Dansk Danseteater.

- Oure har udviklet mig som menneske, både socialt og i dansen, siger Peter Linnet, der til daglig bor i Leeds, hvor han går på Northern School of Contemporary Dance.

- Det er vigtigt for mig at komme hjem. Det er vildt vigtigt at have kontakt til dem, der betyder og har betydet noget i mit liv. Vidar har jo været min mentor, da jeg gik her, tilføjer han med henvisning til sin tidligere lærer Vidar Hansen, der er kunstnerisk leder af danseuddannelsen på Oure.

Temperaturen stiger

Denne workshop varer halvanden time. Der er ingen lange pauser, kun dans. Der går ikke lang tid, inden eleverne har røde kinder og begynder at puste. Temperaturen stiger, og der ryger et par bluser. Sveden pibler frem.

Den lille italiener er vedholdende og tydeligvis i rasende god form. Han deler holdet op i mindre grupper, så de har bedre plads, og han koreograferer alle grupperne og danser med.

- Mere, mere. Igen. Nu prøver vi med musik, siger han og trykker på sin Iphone. Tung, sørgmodig cello fylder rummet, og dansen begynder. Som en stor, uniform organisme bevæger lærer og elever sig synkront til musikken. Efter mange gentagelser slutter workshoppen med klapsalver og udstrækning af de varme muskler.

En anden af de gamle elever, der er tilbage i Oure, er Simone Svane.

- Det har altid været min drøm, og de her workshops bekræfter, at det er det her, jeg vil: rejse rundt og danse, siger hun forpustet.

Hun er kommet hele vejen fra Barcelona, hvor hun til daglig får sin danseuddannelse. Egentlig har hun ikke ferie, men hendes undervisere i Spanien mente ikke, at Simone kunne sige nej til muligheden for at blive undervist af dansere fra Dansk Danseteater. Og det er hun glad for.

  • Damkjær_Katrine_Becher_(2015)_014

    Af:

    Jeg er uddannet fotojournalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i januar 2008. Jeg har arbejdet på Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende siden april 2008.