Til juli starter Oure Højskole et Pro Skipper-kursus for øvede sejlere.

Der er vind i sejlene på Oure Højskole, og til sommer håber sportsleder på Oure Højskole, Michael Sørensen, på endnu mere vind.

Med den aktuelle TV2-programserie "Kurs mod fjerne kyster" har Oure Højskole mærket en ny og større efterspørgsel på sejlkurser, og skolen har derfor ønsket at relancere udbuddet. Derfor bygger skolen nu oven på kurset "Danmark Rundt".

Den 31. juli starter Oure Højskole et Pro Skipper-kursus for sejlere, der vil længere ud i verden.

- Vi har valgt at stikke ud i et oplevelses- og kompetenceprodukt. Vi rammer virkelig en tidsånd, hvor sejlere drager ud i verden på egen hånd. Vi fornemmer, at der er mange mennesker, der vil det, fortæller Michael Sørensen.

Tjen penge som skipper

Kurset Pro Skipper giver ikke kun adgang til havet på egen båd, men åbner også døre ud i verden, hvis man drømmer om at arbejde som skipper.

Som uddannet pro skipper opnår deltagerne en godkendelse til at arbejde for blandt andre Skipper Academy, ligesom det kvalificerer eleverne til at søge arbejde som VIP-skippere hos Kongelig Dansk Yachtklub og Sailing Concept.

- Skipper Academy er meget begejstrede for uddannelsen, og de ved, hvad de får, når der fremover kommer ansøgere fra Oure, fortæller Michael Sørensen.

Kurset er som udgangspunkt åbent for alle over 17 et halvt år, selvom det vil være en fordel at være øvet sejler, forklarer Michael Sørensen.

- Det er et kursus for alle, men det er klart, at det ikke vil gøre noget, hvis man har nogle færdigheder og erfaringer inden, fortæller han.

- Kurset er for folk med en drøm om at blive skipper på en større båd, siger Michael Sørensen.

Derfor forventer sportslederen også, at kurset appellerer til et lidt ældre segment end Oure Højskoles øvrige sejlkurser, hvor gennemsnitsalderen ligger på omkring 21 år.

  • Mie

    Af:

    Siden april 2016 har jeg jeg lavet avis og digitalt indhold til Ugeavisen Odenses læsere. Inden da sad jeg som jourhavende på Fyens.dk med flere års erfaring. Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet, og i 2016 afsluttede jeg min kandidat i digital journalistik. Jeg har boet på Fyn siden 2010, og det er endnu ikke lykkedes mig at snyde en fynbo til at tro, jeg er fra herfra.