Operaen "Tosca" omsat til modstandskampen i Svendborg

SlotsOperaen kor indgår aktivt i handlingen. Særdeles aktivt, som det ses i dette foto fra sidste opførelse for tre år siden, hvor det var Mozarts "Tryllefløjten" og hovedpersonen, Prins Tamino spillet og sunget af David Danholt, der bogstaveligt talt er i kløerne på koret. Foto: Peter Leth-Larsen.

Operaen "Tosca" omsat til modstandskampen i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Instruktør Anne Barslev omsætter Pucinnis opera til lokale forhold. Årets bud på Slotsoperaen ved Valdemars Slot vil foregå på Taasinge og i Svendborg i 1944 og ikke som oprindelig i Rom anno 1832.

Instruktør Anne Barslev kalder Puccinis opera, "Tosca", for den bedste i hele verden.

Så først nu i en alder af 42 år tør hun give sig i kast med operaen, der bliver august måneds bud på Slotsoperaen 2018 i Valdemars Slots park:

- Jeg føler, at jeg i dag er et sted i mit liv, hvor jeg kan give den et skud. "Tosca" er en opera, der opleves vidt forskellig, om man er 20, 40 eller 60 år, siger Anne Barslev, der sammen med dirigent Jonas Hunt Nørgaard har stået bag Slotsoperaen gennem mange forestillinger.

"Tosca" bliver sjette gang publikum inviteres i parken for at se og høre et klassisk værk, oversat til dansk i Anne Barslevs sprudlende instruktion.

Siden første opera, Purcells "Dido & Aeneas", der blev opført i parken i sommeren 2006, er Slotsoperaen fysisk vokset fra "to telte fra Harald Nyborg" til et langt større udstyrsstykke.

Og med det har også Anne Barslevs og Jonas Hun Nørgaards selvtillid og ambitioner fået mere mental plads at boltre sig på.

Derfor har de fået modet til at gå så langt op i opera-historien, at de bruger en moderne opera. En opera med en langt bedre dramaturgi end de tidlige 1600-tals stykker.

- Den sceniske fortælling bliver undervejs i operahistorien mere velfungerende, forestillingerne bliver kortere. Og jeg behøver ikke, som jeg ellers plejer, at bruge et halvt års tid på at sakse, bytte rundt og skabe min egen kage ud af operaforlægget, siger Anne Barslev.

Puccinis "Tosca" vil vare omkring to timer i sin fulde længde, så instruktøren har i stedet brugt sine kreative evner på at operaens tid og sted.

Mens den i sin originale udgave foregår i Rom år 1832, vil Anne Barslev rykke den til at foregå i 1944 under 2. verdenskrig og skildre en lokal del af modstandskampen.

- Men jeg er stadig i gang med at undersøge lokale vinkler, siger Anne Barslev, som også har tænkt sig at bruge lokale stednavne. Her er plejer nemlig ikke død, for i de forløbne fem operaer har hun altid placeret handlingen, så den forholder sig til Valdemars Slot.

Palazzo Farnese bliver altså omdøbt til Valdemars Slot. Men hvad så med hovedrollerne, Tosca, Cavaradossi og Scarpia, skal de så også omdøbes til Bente, Arne og Erling?

- Jeg er ikke sikker på andet, end at operapolitiet så vil slå mig ihjel...

Opdateret Tosca
Tosca spiller den 31. juli., 1., 3., 4., 7., 8., 10., og 11. august klokken 20 på Valdemars Slot.

Billetter på www.slotsopera.dk

Handlingen foregår i denne udgave af "Tosca" i de sidste dage inden krigens afslutning i 1945. Helten og kunstneren Cavaradossi skjuler modstandsmanden Angelotti, men kommer til at røbe det for sin elskerinde Tosca. Hun bliver taget i forhør af kommandanten Scarpia og hun fortæller, under pres, hvor Angelotti er gemt.

Operaen "Tosca" omsat til modstandskampen i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce