Efter årevis af politiske tovtrækkerier og langstrakte forhandlinger blev parkeringshuset i Hulgade i Svendborg indviet tirsdag

De stod nærmest i kø, de borgerlige politikere i Svendborg Byråd, da der tirsdag formiddag blev budt på varm kakao, kanelsnegle og romkugler på toppen af parkeringshuset i Hulgade i Svendborg.

Herfra kunne de nyde udsigten over havnenområdet, og borgmester Lars Erik Hornemann (V) konstaterede også, det nok er det parkeringshus med den bedste udsigt i hele landet.

- At det så nok næppe er udsigten folk kommer til at parkere i Hulgade for, er en anden sag. Men placeringen siger også noget om, hvor tæt vi er på bymidten, og det er i hvert fald vigtigt, sagde Lars Erik Hornemann, der også havde æren af at klippe den røde snor til parkeringshuset over, så to af kommunens elbiler kunne rulle op på taget af parkeringshuset, der i alt har 46 parkeringspladser.

Blå sejr

Parkeringshuset har været en del år undervejs, og skiftende borgmestre har måttet opgive at få det placeret i et sted i bymidten.

Lars Erik Hornemann lagde da heller ikke skjul på, at han var stolt af, at det blev ham, der fik landet aftalen med ejeren af bygningen, Jørgen Riber, der i sin tid tegnede bygningen, så den både kunne rumme den genbrugsbutik, som ligger i bunden af bygningen og parkeringshus på 1. og 2. sal.

- Det er en del af fornyelsen og forskønnelsen af bymidten. Det kan forhåbentlig være med til at understøtte udviklingen af Møllergade, sagde Lars Erik Hornemann, mens både Birger Jensen (V) og Henrik Nielsen (K) kækt konstaterede, at der var tale om en klar borgerlig sejr. Henrik Nielsen pointerede desuden, at hans parti som det eneste gennem alle årene har insisteret på, at parkeringshuset skulle ligge i Hulgade.

- Det er da værd, at bemærke, at når det nu endelig er lykkedes, så ender vi altså det sted, hvor Det Konservative Folkeparti gennem hele den langstrakte debat har holdt fast i Hulgade. Og det er så her, vi står i dag, konstaterede han med et smil, mens han måtte spejde langt efter repræsentanter for partierne til venstre for byrådets midte.

Ingen herfra var nemlig mødt frem til indvielsen, at parkeringshuset, der dog fortsat mangler lidt håndværksflid, inden renoveringen af det er helt færdigt.

Der er ganske vist lagt ny asfalt på parkeringsdækkene, men der mangler fortsat at blive malet.

  • Af: