Omstridt lerdepot taget op i udvalg: Teglværk planlægger dialogmøde

René Haahr (tv.) er tilfreds med, at Wienerberger Teglværk har taget initiativ til et dialogmøde med naboerne til teglværkets lerdepot i Stenstrup. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Omstridt lerdepot taget op i udvalg: Teglværk planlægger dialogmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naboernes utilfredshed med Wienerberger Tegls lerdepot i Stenstrup får nu virksomheden til at tage initiativ til at holde et dialogmøde. Håbet er at finde fælles fodslag, fortæller teglværket.

Stenstrup: En opfordring til Wienerberger Tegl om at afholde et dialogmøde med naboerne for at aflive myter og fordomme om et omstridt lerdepot.

Det er status, efter Teknik- og Erhvervsudvalgets møde i sidste uge, hvor Venstres byrådsgruppe i Svendborg rejste sagen.

Wienerberger Tegl, der ejer og driver teglværket på Assensvej i Stenstrup, har gennem den seneste tid været genstand for kritik på grund af det lerdepot, teglværket har etableret på en mark, der ligger i forlængelse af teglværket på Assensvej. Kritikken kommer fra flere naboer, der hen over den varme og tørre sommer har oplevet gener på grund af støvet fra lerdepotet.

Naboerne stod i september frem i Fyns Amts Avis og fortalte om støvgenerne, der blandt andet gav problemer, når vasketøjet skulle hænge til tørre, eller forhindrede dem i at have åbne vinduer.

Ifølge medlem af Teknik- og Erhvervsudvalget, René Haahr (V), er det på Wienerbergers initiativ, at der nu ser ud til at blive stablet et borgermøde på benene.

- Det er bestemt anerkendelsesværdigt, at teglværket skrider til handling for at få aflivet nogle af de myter og fordomme og den snak i krogende, der har været. Det er landet på den bedst tænkelige måde, siger René Haahr.

Så hurtigt som muligt

Marketing- og kommunikationsansvarlig for Wienerberger, Martin Ibinger, bekræfter, at teglværket har taget initiativet og fortæller, at Wienerberger lige nu i samråd med Svendborg Kommune er i gang med at planlægge dialogmødet.

- Vi har taget initiativ til mødet, fordi vi gerne vil informere borgerne om virksomhedens aktiviteter og finde fælles fodslag. Vi er stadig ved at planlægge mødet, men det bliver afholdt i år, siger Martin Ibinger.

Han tilføjer desuden, at teglværket i denne uge har sendt en række forslag, de lige nu arbejder på, til Svendborg Kommune.

- Vi skal blandt andet diskutere en mulig forlængelse af en vold med noget beplantning. Det kræver nogle tilladelser, men det er noget af det, vi har på tegnebrættet, siger Martin Ibinger og tilføjer, at naboerne får en invitation, når dialogmødets tid og sted er besluttet.

Omstridt lerdepot taget op i udvalg: Teglværk planlægger dialogmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce