Ollerup Efterskoles koncerthus oplever overvældende succes

Ollerup Efterskoles nye koncertsal er efter blot få måneder lidt af en succeshistorie. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Ollerup Efterskoles koncerthus oplever overvældende succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koncertgængere flokkes til arrangementerne i det nye koncerthus ved Ollerup Efterskole, og skolen får ugentlige henvendelser fra kunstnere, som ønsker at optræde der. Den gode start giver tro på, at potentialet er der til mere. Skolen søger derfor samarbejdspartnere.

Ollerup: Det har fået en start, som ingen turde drømme om, Ollerup Efterskoles nye koncerthus "Koncerten", som blev indviet i efteråret 2017. Det har huset koncerter, som har været utroligt velbesøgte - også mere end forventet - med op mod 450 publikummer, ligesom responsen fra koncertgængerne har været overvældende positiv.

Det forklarer projektleder Ole Folke Pedersen.

- Der kommer markant flere gæster til vores koncerter nu, hvor vi har koncertsalen. Det er ikke et mål i sig selv at få flere gæster, fordi koncerterne primært er lavet for vores elever. Men når det er sagt, kommer det egentlig lidt bag på os, at der har været en så positiv respons fra vores gæster, lyder det fra projektkoordinatoren, som siger, at gæster giver udtryk for, at de får en helt enestående, intens koncertoplevelse i forhold til tidligere.

- Det er jo bare fantastisk, og vi havde ikke troet, at det ville slå igennem så hurtigt, tilføjer Ole Folke Pedersen.

Oven i det oplever efterskolen et boom i antallet af henvendelser fra aktører, som ønsker at optræde i koncerthuset.

- Før fik vi en til to henvendelser om måneden fra orkestre, kunstnere og sangere, men efter vi fik Koncerten er det tre til fem henvendelser om ugen, siger Ole Folke Pedersen.

Koncerten
Ollerup Efterskoles nye koncertsal blev officielt indviet 23. september 2017 og fik navnet "Koncerten".Koncerten er tegnet af arkitekt Steffen Søby, som tidligere har tegnet både udvidelse af skolens køkken samt tilbygning til øvelokaler og lydstudie.

Koncerten har plads til cirka 430 siddende og 750 stående publikummer, og salen er helt mørk, også kaldet en "Black Box", hvilket betyder, at de optrædende på scenen får al opmærksomhed fra publikum.

Ollerup Efterskole efterspørger nu samarbejdspartnere, der kunne være interesseret i at være medarrangører på udvalgte koncerter og/eller indgå i længere partnerskabsaftaler eller give sponsorater.

Et trin op

Den positive start giver efterskolefolkene god grund til at tro på, at der med koncerthuset i Ollerup er potentiale til noget endnu større.

- Vi kunne godt tænke os at træde et trin op og måske lave noget, der er lidt større med nogle lidt større navne. Men det er ikke muligt uden hjælp, da vi jo ikke har samme setup som i for eksempel Borgerforeningen, Tobaksgaarden og så videre, hvor man har nogle ansatte til at tage sig af ting, siger Ole Folke Pedesen.

- Her har vi vores lærere, hvis primære opgave er at lave undervisning, og så er der mig som projektkoordinator, der sammen med en kollega får det til at fungere, siger han.

For at videreudvikle koncerthuset inviterer efterskolen derfor virksomheder og andre interessenter til at indgå som partnere i et kulturfællesskab.

- I virkeligheden åbner vi en dør for at se, hvad der kan opstå af muligheder og høre, om der er nogen, som er interesseret i at samarbejde, siger Ole Folke Pedersen.

- Det gør vi, fordi hvis vi skal skabe basis for noget, som er lidt større og bedre, er vi nødt til at få os nogle samarbejdspartnere. For vores dilemma er jo, at vi er en efterskole. Det er vores kerneydelse. Det vil sige, at vi lever på statsstøtte, hvorfor vi ikke kan få kommunale midler i ryggen til at lave kulturelle begivenheder. Det skal vi gøre af egen lomme med en risiko for at få et underskud, siger han og forklarer, at et samarbejde kan være alt fra et længerevarende forpligtigelse over flere år til et engangssponsorat.

- Det kan jo være, at der er nogen, som har lyst til sponsorere en bestemt koncert med et større navn.

Indtil videre har kunstnere som Rasmus Walther, Anders Blichfeldt og Bo Evers Band spillet i Koncerten. Næste større koncert er den 25. april. Her spiller bassist Bo Gryholt, der er kendt fra Kim Larsen & Kjukken, i salen sammen med sit orkester Superflyers.

Ollerup Efterskoles koncerthus oplever overvældende succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce