En klasse på Svendborg Gymnasium har indbetalt 10.000 kroner til en vognmand, som skulle køre dem rundt, når de bliver studenter næste år. Nu er vognmanden gået konkurs.

Svendborg: Rettidig omhu.

Det var mantraet hos Mærsk Mc-Kinney Møller med de sydfynske aner, og det var samme logik, der drev værket, da 2.E. på Svendborg Gymnasium skulle planlægge studenterfesten næste sommer.

Så allerede i udgangen af november 2016 kontakter de den nordfynske vognmand KJ-Flyt og Transport i Morud for at høre, om firmaet vil køre dem rundt i åben vogn den 29. juni 2018. Hvad vognmanden svarer bekræftende til.

- Men vi skulle inden for en uge betale et depositum på 10.000 kroner, fortæller 18-årige Elena Malic Hoelstad, der stod for bestillingen.

Helt let at skrabe pengene sammen så hurtigt var det ikke, men det lykkedes, og først i december blev pengene så overført.

Og så skulle den jo være på plads.

- Men så var der en pige fra Faaborg, der skrev på Facebook, at de havde bestilt et firma, som var gået konkurs. Og så blev jeg nervøs, for tænk, hvis det var det samme firma, som vi havde bestilt, fortæller Elena Malic Hoelstad, som tog kontakt til pigen - Olivia Høyrup - og fik sine bange anelser bekræftet.

- Så jeg har ringet til firmaet mindst 20 gange og sendt dem to mails, men uden at få svar. Jeg synes, det er lusket af dem, siger Elena Malic Hoelstad, som er svært nervøs for, at pengene er tabt.

Det har hun også grund til.

For onsdag ved middagstid blev KJ-Flyt og Transport erklæret konkurs ved Skifteretten i Odense, og selv om kuratoren, advokat Knud Damsgaard fra Focus Advokaterne i Odense, endnu ikke har overblik over boet, så ser det skidt ud for den sydfynske gymnasieklasse.

De såkaldte simple krav, som gymnasieklassens hører til, står nemlig sidst i rækken, fortæller Knud Damsgaard.

- Så sandsynligheden for, at pengene er tabt, er stor, siger han.

Gymnasieklassen i Faaborg er så heldig, at en ejendomsmægler har meldt sig klar til at betale for en erstatningslastbil - og det har Elena Malic Hoelstad bemærket.

- Det er vildt fedt, at de har fået den mulighed, og hvis folk kan hjælpe os, så hører vi meget gerne om det. Og ellers må vi i gang med at finde et alternativ, men det skal være billigt. For vi har lige mistet 10.000 kroner, siger hun.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
8
HF-klasse også ramt af konkurs: - Vi skulle overføre penge til privat Mobilepay

HF-klasse også ramt af konkurs: - Vi skulle overføre penge til privat Mobilepay

1
Stifter af kørselsportal: - Generelt problem at studenter mangler vogn i sidste øjeblik

Stifter af kørselsportal: - Generelt problem at studenter mangler vogn i sidste øjeblik

26
Elever betalte forud for studenterkørsel: Nu er transportfirmaet gået konkurs

Elever betalte forud for studenterkørsel: Nu er transportfirmaet gået konkurs