Også i Svendborg: Ejendomsmæglere mangler varer på hylderne

De sælger mere, end de får til salg, ejendomsmæglerne i Svendborg. Også de ejendomme, som tidligere stod bagest i køen, kan sælges nu. Foto: John Fredy

Også i Svendborg: Ejendomsmæglere mangler varer på hylderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det går så godt med hussalget, at to af Svendborgs store ejendomsmæglere efterlyser flere varer på hylderne. Der er dog ikke nødvendigvis grund til at have hastværk, hvis man overvejer at sælge sin bolig, vurderer boligøkonom.

Svendborg: Salget går strygende, så hit med nogle flere varer.

Sådan lyder den omskrevne melding fra to af Svendborgs store ejendomsmæglere.

Hos Estate Andersen & Thomsen hæfter medindehaver Kim Thomsen sig ved, at der i januar 2016 var 858 ejendomme til salg i Svendborg Kommune, og at tallet i januar 1017 var faldet til 750. For så at få yderligere et nøk nedad til 670 i januar 2018.

- Selv om det har været vinter, har vi haft utrolig stor aktivitet, og vi appellerer derfor til, at folk sætter deres boliger til salg. Udbuddet er svundet, og varelageret er ved at være opbrugt, så hvis man sætter sit hus til salg, er der gode muligheder for at få det solgt hurtigt til en god pris, siger Kim Thomsen.

Lars Lyster, der er medindehaver af Nybolig Domicil Svendborg, bekræfter billedet.

- Vi har mindre på hylderne, end vi plejer at have, siger Lars Lyster, der vurderer, at der faktisk bliver sat rigtig mange boliger til salg - men at der bliver solgt endnu flere.

Meget kan sælges

Meldingen fra de to mæglere er, at især salget af det klassiske parcelhus, der er på mellem 120 og 160 kvadratmeter og ligger i prislejet op til 2,5 millioner kroner, går strygende.

Men markedet for hustyper som håndværkertilbuddet på landet og liebhaverboligen er begyndt at røre på sig, oplyser de to mæglere.

Og der er i det hele taget sket noget med boligmarkedet, fortæller Kim Thomsen.

- Så sent som i sidste uge solgte jeg en ejendom, som havde stået til salg hos forskellige mæglere siden 2011. Det viser bare, at også de ejendomme, som ellers har stået bagest i køen, også bliver handlet, siger ejendomsmægleren, der i øvrigt mener at have bemærket en tendens.

- Jeg kan ikke føre bevis for det, men jeg er ikke i tvivl om, at vi har en markant fremgang af købere fra hovedstadsregionen og resten af Sjælland, siger Kim Thomsen, og Lars Lyster følger trop:

- Vi har mange fremvisninger til folk udefra, og især københavnere har opdaget, at der er andre dejlige steder end lige København, siger han.

De to ejendomsmæglere er derfor enige om, at det er fornuftigt at sætte boligen til salg nu - dels på grund af den stigende efterspørgsel, dels fordi renten er lav.

- Tidspunktet er velvalgt, siger Kim Thomsen.

Det haster ikke nødvendigvis

Det er boligøkonom Morten Skak fra Syddansk Universitet ikke direkte uenig i.

- Boligmarkedet har det udmærket nu, også i Svendborg, så tidspunktet er fint, siger han.

Grund til at skynde sig med at sætte murstenene i handelen er der dog ikke, mener Morten Skak.

For selv om der nok må forventes rentestigninger, så bliver de næppe i en størrelsesorden, som vil slå hullet ud af boligmarkedet, anfører han.

- Forventningen er derfor, at boligmarkedet vil fortsætte med at gå fremad. Så medmindre man er nødt til at sælge, fordi man har fået job i en anden landsdel, er der ingen grund til at have hastværk, siger Morten Skak, der mener, at der er nok en ting at tage hensyn til.

- Man skal tænke på, hvad man vil bruge pengene til. Hvis man vil købe en anden bolig i det område, man lige har solgt i, så bliver det på samme vilkår, som man har solgt på. Og så betyder det i virkeligheden ikke så meget, hvornår man sælger, siger han.

Også i Svendborg: Ejendomsmæglere mangler varer på hylderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce