Børnebyøster Humlebien blev tirsdag officielt indviet, og med den har Svendborg fået et tiptop og moderne børnehus, mener dagtilbudsleder Steen Kjeldsen.

Svendborg: - En rigtig stor dag.

Det er blandt de ord, som dagtilbudsleder Steen Kjeldsen sætter på, da vi fanger ham, lige inden først han og siden borgmester Lars Erik Hornemann skal tale til de fremmødte i børnehuset Børnebyøster Humlebien på Fruerstuevej i Svendborg.

Det er 10 år siden, der for første gang blev talt om et bygge nyt til børnehuset, så ventetiden har været lang. Men resultatet - en omkring 1450 kvadratmeter stor bygning - har været værd at vente på.

- Vi havde tidligere plads til 50 børn, men nu kan vi have 120, siger Steen Foged, der vedgår, at det lyder voldsomt.

- Men huset er indrettet, så vi kan lave snydevægge og ændre rummenes indretning, så det føles ikke som et børnehus med 120 børn, fortæller dagtilbudslederen.

Det er et lille år siden, huset så småt blev taget i brug, men da det på det tidspunkt endnu ikke var helt færdigt, bliver det først indviet nu.

Det er sat omkring 32 millioner kroner af til projektet, og det er ikke skudt helt forbi.

- Det ser ud til, at vi kommer i mål inden for budgettet, siger Steen Kjeldsen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.