450.000 kroner bruges til forebyggelse af ensomhed blandt ældre.

Svendborg: Politikerne i social- og sundhedsudvalget i Svendborg sætter ekstra kræfter ind i forhold til socialt udsatte og ensomme ældre.

Politikerne har besluttet, at et mindreforbrug på 450.000 kroner fra de såkaldte værdighedsmidler skal bruges til aktiviteter, der kan forebygge ensomhed.

Formand for social- og sundhedsudvalget, Hanne Ringgaard Møller (R), håber, at initiativet kan gøre en forskel i dagligdagen for mange ældre.

- Vi har et tilsvarende projekt i hjemmeplejen, og planen er, at tiltagene skal give en afsmittende effekt på os alle, så fokus på de ensomme bliver endnu bedre med tiden, siger hun i en pressemeddelelse.

Blandt de aktiviteter, der kan forebygge ensomhed, nævnes fællesspisning, hjælp til at komme til træning eller hjælp til andre hyggelige aktiviteter.

De 450.000 kroner bliver fordelt til kommunens plejecentre, der i samråd med ældre og pårørende skal sørge for, at pengene bruges til nye aktiviteter for ældre, der ikke deltager i almindelige aktivitetstilbud.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.