Dansk Folkepartis Dorthe Ullemose får over 900.000 kroner om året for sit folketingsjob og sin plads i byrådet i Svendborg - hun er den klart bedst betalte politiker i Svendborg.

Svendborg: Dansk Folkepartis Dorthe Ullemose har ikke alene gjort kometkarriere i politik.

Hendes lynvalg til både byrådet og Folketinget har også gjort hende til den klart bedst betalte politiker i Svendborg med en årsløn på over 900.000 kroner.

Dorthe Ullemose tjener 140.000 kroner mere end borgmester Lars Erik Hornemann (V), og hun får kun godt en kvart million mindre end fremtrædende ministre som Søren Pind og Inger Støjberg. Om hun er pengene værd, vil hun nødigt vurdere.

- Men man betaler en høj pris, når man er politiker 24 timer i døgnet og samtidig bliver en offentlig person, og desuden kan det jo være kortvarigt. Det kan være slut om et år eller to, forklarer hun.

- Det er hårdt at have to jobs, og derfor er det også naturligt, at det giver noget mere i lønningsposen, men jeg har ikke fastlagt taksterne og vil nødigt vurdere, om jeg er de penge værd, siger Dorthe Ullemose.

Læs mere på Mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis mandag.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.