Naboprotester tager livet af planerne om ungdomshus ved Issøskolen i Stenstrup

De aktuelle planer om at åbne et ungdomshus i en tidligere pedelbolig ved Issøskolen i Stenstrup ser ud til at hænge i en tynd tråd.

På et orienteringsmøde mandag aften mødte flere naboer op, og deres bekymring og modstand mod det planlagte ungdomshus kan resultere i, at det hele må opgives før indvielsen.

Naboerne var bekymrede for knallertlarm, høj musik og druk fra de unge, og de opfordrede politikerne til at kigge efter en ny placering i Stenstrup. De pegede blandt andet på den tomme kro og på en foreningshus ved stationen.

- Ideen er god, men I presset den ned over et bestemt hus som ligger et sted, hvor det vil skabe splid og ballade, sagde Torben Ibsen, en af de nærmeste naboer.

Mette Kristensen (V), formand for børn- og ungeudvalget, havde efter mødet svært ved at forestille sig, at pedelboligen ender som ungdomshus.

- Hvis det her skal blive en succes, så skal vi have hele lokalområdet med, og det tror jeg ikke, vi får i den bolig, sagde hun.

Flere naboer opfordrede i stedet politikerne til at finde en alternativ placering i Stenstrup, og det er Mette Kristensen ikke afvisende overfor.

Projektet ved Issøskolen er planlagt i et samarbejde mellem kommunen og Ungdommens Røde Kors. Ideen er, at kommunen skal stille et hus til rådighed, mens Ungdommens Røde Kors skal sørge for at finde de frivillige ledere, der skal stå for huset.

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis tirsdag

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.