På grund af uenigheder blandt de tidligere arrangører af det lokale traktortræk, ønsker en ny gruppe traktortrækkere at skabe deres eget træk.
Nu er opgaven at finde sponsorer

Lørdag 14. maj vil der på himlen over Danmarksvej i Svendborg kunne ses sort røg fra hårdtarbejdende traktorer, der lægger alle hestekræfter i.

Traktortræk er ikke nyt i Sydfyn, men det er eventet Sydfyns Traktortræk, som er tænkt som startskuddet for dannelsen af en ny forening af samme navn.

Tidligere stod Sydfyns Landboungdom for den dag, hvor traktorerne skulle stå distancen. Men på grund af intern splid i foreningen er bestyrelsen gået i dvale.

For en gruppe garvede traktorfører betød det dog ikke enden på historien om sydfynsk traktortræk. Det betød begyndelsen.

- Vi tænkte, at det ikke kunne passe, at det skulle betyde, der ikke kom et sydfynsk træk. Det nærmeste finder sted i Kværndrup, og det er først i september, fortæller medinitiativtager Martin Henriksen.

Tegner allerede godt

Planen er, at der efter eventet 14. maj holdes en stiftende generalforsamling for foreningen Sydfyn Traktortræk.

Indtil nu tegner 14. maj godt. Otte har tilmeldt sig selv og deres traktor, og derudover har initiativtagerne en forhåndsaftale med en lastbil.

- Det vil være første gang, at en lastbil kommer til et fynsk traktortræk, fortæller Martin Henriksen og uddyber:

- Drømmen er at få nogle specialebyggede traktorer til trækker, men alle er meget velkomne.

En dyst mellem kollegaer

33-årige Martin Henriksen var til sit første træk som 16-årig.

- Det er en hyggelig måde at komme ud og dyste mod sine kollegaer på, samt få vist det arbejdsredskab frem, som normalt kører rundt ud bagved på markerne, siger han.

Den næste tid kommer til at gå med at finde sponsorer. I alt skal de bruge 50.000 kroner, til slæde, øl, vand, mad og diverse.

Interesserede er velkomne til at kontakte foreningen via deres facebookside: Sydfyns Traktortræk.

  • Kirstine Dalgaard Nielsen

    Af:

    Journalist på Fyens.dk. Har tidligere været journalist på Ærø og i Svendborg.