Svendborg: Torsdag formiddag har en regulær protestaktion fundet sted mod planerne om at lukke Torvet i Svendborg for biler. Manden bag er Peder Skou og metoden et stort blåt skilt. Et skilt, som akkurat kan dække det gule, som indtil klokken 10:30 torsdag meldte parkering forbudt om lørdagen. Og det gør det nu. Med skiltet har Peder Skou omdøbt Torvet til "Den Døde Plads," og mens formidlingen er ny, er budskabet velkendt.

- Det er jo allerede sådan, at hvis der er aktiviteter på Torvet, så er der lukket for parkering. Hvis parkering her ophører, så vil det ligge øde og dødt hen 300 dage om året, sagde Peder Skou i en kort tale til en håndfuld inviterede butiksindehavere.

- Det er jo lidt en happening, og jeg har inviteret 35 butikker, men de skal jo nok passes. Men det sjove kunne jo være, at det kunne hænge der længe nok til, at nogen fra kommunen så det, sagde han efter aktionen.

En af dem, der havde taget et øjebliks pause for at overvære dåben og vise støtte var Hanne Fejerskov fra frisørsalonen Boyer og Klip 17.

- Der vil jo også blive lukket for taxakørsel, og hos os har vi mange, som er gangbesværede, og som ikke kan benytte havnetrappen. Det vil koste kunder, at man lukker Torvet, sagde hun.

  • fyens.dk