Hotel Svendborg går formentlig stærkere ind i projektet, fordi den tyrkiske ambassade afviser at deltage
SVENDBORG: For et halvt år siden lancerede brødrene Kemal og Tari Kale en ambitiøs plan om at etablere et tyrkisk bad i forbindelse med den gamle svømmehal på Centrumpladsen. De ville gerne have Svendborg Kommune, Hotel Svendborg og den tyrkiske ambassade samt fonde med ind i projektet som investorer, og så skulle det relativt hurtigt blive muligt for svendborgensere og turister at få sig et traditionelt tyrkisk bad i Svendborg.

Det er dog ikke helt gået efter planen, men nu tyder meget på, at brødrene alligevel kommer til at stå i spidsen for et tyrkisk bad. Investorkredsen bliver bare ikke den forventede.

Den tyrkiske ambassade kommer ikke til at bidrage til projektet. Til gengæld overvejer Hotel Svendborg at gå ind i projektet med et større andel af investeringen, og kommunen arbejder på en løsningsmodel, hvor der enten kan blive tale om et decideret salg af lokalerne ved den gamle svømmehal eller en såkaldt fornuftig udlejningsaftale.

Kroner og ører

Der er dog nogle ganske væsentlige oplysninger, der mangler, inden projektet for alvor kan komme på skinner.

- Vi ved endnu ikke, hvad en ombygning vil komme til at koste. Der er blevet sagt tre millioner kroner, og der er blevet sagt fem millioner kroner, men vi ved reelt ikke, hvor mange penge det kommer at koste at indrette et tyrkisk bad i de lokaler, som i øvrigt ligger optimalt til formålet, siger direktør for Hotel Svendborg, Tom Pelle.

For at få den økonomiske side afklaret indhentes der nu tilbud fra entreprenørfirmaer.

- Vi forventer svar senest 1. februar, og til den tid kan vi langt lettere pege på, hvordan vi går ind i projektet, konstaterer Tom Pelle.

Det skal også afklares, hvilken rolle Svendborg Kommune skal spille.

Formanden for Kultur og Planudvalget, Morten S. Petersen (V),året bliver der tale om et tyrkisk bad, som de findes i Tyrkiet. Det kommer til at indeholde en tyrkisk café, damp-bade, en tyrkisk frisør, massagerum og solarier, og tanken er stadig, at stedet skal åbne i 2008.

- Når de praktiske ting falder på plads, så behøver der ikke gå så lang tid før det tyrkiske bad står klar, og vi forventer helt sikker, at det sker i 2008, fortæller Kemal Kale.

Det samme forventer Tom Pelle.

- Det er nogle juristerier og økonomiske ting, som skal falde på plads, men det kan nås det kommende år.
  • fyens.dk