Nyt liv i Marianne Kjærs brændende dukker

Bamser og dukker myldrer rundt på scenen til glæde for det yngste publikum, mens de lidt ældre tilskuere godt kan se, at den lystige ballade også handler om de venner, vi mister og måske genfinder. Glimt fra den lille generalprøve i aftes. FOTO: Yilmaz Polat.

Nyt liv i Marianne Kjærs brændende dukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TEATER: Yndlingsdukkerne Bongo, Maren og Susi genopstår på scenen

SVENDBORG: Realskole-eleven Marianne kom hjem og fandt moderen i færd med at afbrænde yndlingsdukkerne, for nu skulle tøsen se at blive voksen.

- En grim massakre, som jeg havde svært ved at tilgive hende år efter, griner den svendborgensiske tekstforfatter og teaterinstruktør.

Porcelænsdukken Maren Maj overlevede flammerne dengang, men den elskede strikkede bamse Bongo Brun samt slaskedukken Susi Sambo er ikke mere.

Marianne Kjær skal man nu ikke have ondt af. Hun skaber sine egne universer og magter at befolke Svendborg Teaters scene med krammedyr, man gjorde fortræd, og hvad hun i øvrigt har lyst til.

Forestillingen "Plysdyr & Tøjdukker" er Svendborg Fritidsteaters juleforestilling. Veninden Kirsten Lockhart har skrevet melodierne under mere tilfredsstillende forhold end dengang i København, hvor hun måtte nynne melodierne hjem til Marianne Kjær fra en telefonboks.

Kirsten Lockhart er vendt tilbage til det fritidsteater, hun var med til at skabe for 27 år siden, og trods 18 års adskillelse fandt makkerparret Kjær-Lockhart det ikke vanskeligt at genoptage samarbejdet.

- Men første tanke var da - "Hold kæft, hvor er hun blevet gammel", fortæller Marianne Kjær.

- Vi minder lidt om Tante 1 og 2. Jeg er den store, voldsomme, Kirsten en mere flagrende poetisk sjæl.

Egentlig ville duoen har præsenteret "Peter Plys og hans Venner" for Svendborg Fritidsteaters publikum. Men samtlige rettigheder til de elskelige dyr tilhører Disney-koncernen, som man ikke i Svendborg har lyst til at lægge arm med.

Men det er enhvert publikums ret at lade tankerne flyve tilbage til den rigtige Plysbjørn og Grisling efter ønske.

Marianne Kjær kalder selv sin musical-kabaret for "Krammedyrenes Cats". Her vrimler det med gode bløde venner, som mennesket taber og glemmer og måske endog træder på på livets vej mod vokseværk og karriere, som det hedder i programmet.

17 børnesange indgår i "Plysdyr & Tøjdukker", som har forpremiere på Svendborg Teater i aften inden Store Premiere-dag onsdag. Herefter spilles torsdag og fredag aften samt to gange såvel lørdag som søndag.

Nyt liv i Marianne Kjærs brændende dukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce