Nyt ansigt og ny liv på Svendborg Kunstskole


Nyt ansigt og ny liv på Svendborg Kunstskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYCHEF: Hollandsk kunstmaler fra Langeland i spidsen for skolen

SVENDBORG:Der er blevet slækket på pladskravene ja, men kvaliteten bliver der ikke slækket på.

Det fastslår Gerry Groenemeijer, der netop har taget over på Svendborg Kunstskole, hvor Søren Duun har sluppet efter 13 år som leder. Endnu en reorganisering efter nedskæring af de offentlige tilskud til skolen blev en anledning for Søren Duun til at overlade ledelsen af skolen til andre.

Gerry Groenemeijer bliver - de nye og ringere økonomiske omstændigheder taget i betragtning - underviser og leder på deltid.

I disse dage går han lidt alene rundt i lokalerne i baghuset iVestergade 24, hvor skolen har måttet samle sig, fordi økonomien ikke længere tillader den også at leje forhuset. De 14 undervisere er der ikke, for det nye semester går først igang til februar. Lige nu er det tid for tilmelding fra elever.

Spred rygtet

- Nu håber jeg bare, at rygtet spreder sig lidt hastigt:Vi har ikke har lukket skolen. At vi stadig er her, og at kvaliteten er den samme som før, siger Gerry Groenemeijer, som - for første gang i sit 49-årige liv - har måttet iklæde sig en mobiltelefon. Så interesserede elever altid kan få fat på en repræsentant for kunstskolen.

Fra kul til kunst

Minearbejdersønnen fra det sydlige Holland - som brød familietraditionen og kastede sig over kunst i stedet for kul - kom til Danmark som turist for 14 år siden. Og blev her.

I 1999 flyttede han fra Vestjylland til Humble for at blive lærer på Langelands Kunsthøjskole.

Men krisen kradsede snart på skolen, som måtte lukke i 2001 - med Gerry Groenemeijer som konstitueret forstander i et sidste forsøg på at få den til at overleve.

Han har tidligere været lærer på SvendborgKunst-skole - i billedkunst og keramik. Det er maleri, han selv som kunstner dyrker mest.

-Men ikke noget, jeg kan leve af. Desværre. Gallerier siger, malerierne er for dystre. De kan ikke sælge dem, siger han.

I det kommende mester vil der gå et par hundrede elever gennem Kunstskolen - hvis ellers alle holdene på aftenskole og weekendkurser bliver fyldt op.

For et halvt år siden startede skolens nye satsning, Billedkunstnerisk Grund Kursus. Et kursus, der varer et år. Det fortsætter også.

- Og det er et kursus, som folk virkelig kan bruge til at komme videre. Det er også et kursus, hvor der bliver stillet store krav, siger Gerry Groenemeijer.

Selv om kurset er et halvt år henne, kan nye elever komme ind - hvis de kan noget i forvejen og har en seriøs indstilling til arbejdet.

- Jeg har tænkt på, om skolen skal til at sprede sig over flere områder. Men jeg mener ikke, vi skal gøre det. Det vil blive en nødløsning, der skal kompensere for, at det ikke går godt. Nu skal vi først have det til at gå rigtig godt med det, vi allerede gør. Så kan vi udvide derfra, siger han.

De mere om skolen og dens kurser på www.svendborg-kunstskole.dk

Nyt ansigt og ny liv på Svendborg Kunstskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce