Signalfejl og tognedbrud gav igen problemer på Svendborgbanen onsdag morgen

DSB får i dén grad testet kundernes tålmodighed for tiden.

Onsdag morgen var der således igen problemer på den udskældte bane.

Ifølge DSB's pressevagt blev toget fra Svendborg mod Odense klokken 7.32 aflyst, fordi en signalfejl i Højby gav problemer. Det betød, at et læs passagerer blev plantet på perronen i Stenstrup uden egentlig at have et ærinde i byen, og det er i øvrigt 20. gang, det sker i år.

Også 8.32-afgangen fra Svendborg blev aflyst, denne gang på grund af tekniske problemer med et tog, oplyser pressevagten.

Aflysningerne kommer i kølvandet på et samråd i Folketingets Trafikudvalg, hvor netop Svendborgbanen var på dagsordenen.

Her erklærede transportminister Hans Christian Schmidt (V), at der slet og ret er for mange afgange til, at Svendborgbanen får en stabil togdrift - i hvert fald i den forfatning, banen er i lige nu.

Ministeren erklærede sig dog også villig til at se på muligheden for at lave et vigespor samt for at få fremrykket et nyt signalsystem, som ­efter planen ellers først er ­programsat til 2021. (finn)

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
7
Minister: Utopisk at tro på stabil Svendborgbane

Minister: Utopisk at tro på stabil Svendborgbane

Tog til tiden: Minister igen i samråd om Svendborgbanen

Tog til tiden: Minister igen i samråd om Svendborgbanen

9
Koks på Svendborgbanen: Tirsdag skal ministeren forklare sig

Koks på Svendborgbanen: Tirsdag skal ministeren forklare sig