Med SF i spidsen blev der i aftes stillet nye krav til plan for Erik Skjærbæks byggeplaner på havnen i Svendborg

Farven sidder ikke lige i skabet, antallet af bebyggede kvadratmeter på øverste etage skal måske justeres og adgangsforholdene for offentligheden skal muligvis forbedres.

Det er nogle af de af de kanter, der stadig mangler at blive filet til, inden lokalplanen for Krøyers Plads, der ligger på Jessens Mole 7-9, kan sendes i høring.

Det er konklusionen på tirsdagens ekstraordinære møde i Svendborg Kommune Erhvervs- Beskæftigelses- og Kulturudvalget.

Udvalgsformand Henrik Nielsen (K) slår dog fast, at der som sådan ikke ligger nogen stor konflikt i sagen, og han forventer også, at lokalplanen kan sendes i høring som planlagt om knap en måned.

- Der er bare nogle opmærksomhedspunkter, som kræver en bredere belysning. Derfor har vi besluttet os for, at indkalde gruppeformændene til et møde om sagen, siger han.

Indvendinger fra SF

Der er dog behov for justeringer, hvis alle skal stemme for. Bruno Hansen (SF) understreger nemlig, at han ikke kan stemme for lokalplanen som den ser ud nu.

- I oplægget står, at der på øverste etage kan bebygges for op til 75 procent, og det giver et massivt visuelt indtryk. Det var slet ikke udgangspunktet for, hvordan havneområdet skal tage sig ud. Det fremgår også af lokalplanforslaget, at bygningerne kan være gule, men det er ikke i harmoni med nabobygningerne. De er røde, og det bør det nye byggeri også være. Og så er gennemgangsmulighederne skrevet ud af planen. Det går ikke, siger Bruno Hansen, der vurderer, at der er taget lige lovlig meget hensyn til grundens nye ejers, Erik Skjærbæk, ønsker for byggeriet.

- Køberen har hele tiden fået lidt ekstra skrevet ind i lokalplanen. Vi er nødt til at stå lidt hårdere fast, siger Bruno Hansen.

På den baggrund besluttede udvalget, at formændene for samtlige politiske partier og lister i byrådet skal mødes i den kommende uge for at drøfte sagen. Der kan ikke træffes bindende beslutninger på mødet, men forslag til ændringer af lokalplanen kan bære videre til Økonomiudvalget og siden byrådet.

Læs mere i Fyns Amts Avis tirsdag

  • Af: