Broarbejde genoptages til foråret, hvor ødelagte mandehuller midt i vejbanen skal repareres - Vejdirektoratet beklager generne

Svendborg: Vejdirektoratet har opdaget nye fejl på Svendborgsundbroen efter flere års reparationer. Derfor genoptages broreparationerne til foråret og afsluttes med planlagt asfaltarbejde.

- Vi er godt klar over, at vi har trukket hårdt på trafikanternes og beboernes tålmodighed og beklager dette, men vi er nødt til at trække i arbejdstøjet igen med en ny runde til foråret, siger projektleder Kirsten Riis fra Vejdirektoratet til Fyns Amts Avis. Problemet denne gang er ni såkaldte mandehuller, der ligger lige midt i vejbanen og er spredt over hele broen.

- Mandehullerne, der skal bruges til tilsyn med broen, har simpelt hen ikke kunnet klare det forøgede trafikpres under de mange omlægninger og afspærringer i forbindelse med reparationerne.

Projektlederen kan konstatere, at gang- og cykelstier i begge sider af broen nu er forstærket, så de kan holde til bilkørsel, og at det giver bedre mulighed for afspærringer til de nye reparationer.

Der er også småreparationer i gang på broen i øjeblikket, men det er helt efter planen.

- Folk har muligvis undret sig over at vi forleden fik fjernet alt afspærringsmateriel i broens østlige side for straks derefter at opsætte mindre afspærringer i den vestlige side. Men det er almindelige efterreparations-arbejder, der foregår, og det vil være færdigt inden nytår, præcis som vi har lovet på informationsskiltene ved Svendborgsundbroen, siger Kirsten Riis.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Født 18/7 1949. Uddannet Fyns Amts Avis og Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus 1972. Ansat på Tips-Bladet og Demokraten, Aarhus, samt Fyns Amts Avis 1972-1985 og 1994-? Ansat ved lokal TV i Svendborg fra 1985-1988. Blev selvstændig og startede Weekend TV Svendborg i 1988. Lukket 1994. Gift med Annette Nielsen, tre børn. Bopæl Brombærvej 2, 5700 Svendborg.