Afgange fra Odense 8.13 og Svendborg klokken 9.02 tirsdag morgen aflyst. Det gik blandt andet ud over 89 elever fra Svendborg Erhvervsskole

Er der noget, man kan efterhånden kan stole på, så er det, at man ikke kan stole på DSB.

I det mindste når det kommer til Svendborgbanen.

Således blev afgangen fra Odense klokken 8.13 og fra Svendborg klokken 9.02 tirsdag morgen aflyst, og det ligger dermed fast, at heller ikke uge 16 blev ugen, hvor DSB kunne bryste sig af at være pletfri på Svendborgbanen.

Det gjorde sidste uge heller ikke.

Her blev det til ni aflysninger i alt, og mens de dels skyldtes tekniske problemer med materiellet, dels en togfører, der havde meldt sig syg for sent til at blive erstattet, så var det denne gang togets døre, den var gal med.

Det oplyser DSB's kommunikationschef, Tony Bispeskov.
- Døren på et Desiro-tog kunne ikke lukkes ordentligt. Den gabte 10-15 centimeter, og når vi har den type fejl, så aflyser vi af sikkerhedsmæssige årsager, siger Tony Bispeskov.

Han fortæller desuden, at 89 elever fra Svendborg Erhvervsskole havde købt billet til 9.02-afgangen.
De måtte så tage det næste tog, hvilket gav problemer, fordi de dér fik følgeskab af yderligere 60 skoleelever.

- Når der er 114 siddepladser, så siger det sig selv, at de kom til at stå noget klemt, siger Tony Bispeskov.

Den 22. februar søsatte DSB ellers en plan, der har til formål at rette op på problemerne på banen.

Og mens den fik en god start, så tyder noget på, at effekten af den nu er taget af.

På torsdag skal transportminister Hans Christian Schmidt besvare spørgsmål i et samråd om Svendborgbanen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.